Βάσω Τρίγκα: «Κάτω από τον ήλιο»

Η Iris Gallerie της Μαρίζας Φασιανού φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεσης της Βάσως Τρίγκα. Διάρκεια έκθεσης 14 Μαρτίου – 14 Απριλίου. Αυτή είναι η 11η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας και η 5η κατά σειρά στο χώρο τέχνης ΊΡΙΣ όπου και παρουσιάζεται μια σειρά από νέα κεραμικά και έργα ζωγραφικής με τίτλο «Κάτω από τον ήλιο». Επιμελήτρια της έκθεσης είναι η Ίρις Κρητικού.
Για τη ζωγραφικής και την κεραμική της Βάσως Τρίγκα έγραψε η Ίρις Κρητικού: «Κάτω ακριβώς λοιπόν από τον γενέθλιο ελληνικό και τον οικείο μεσογειακό ήλιο της παιδικής ηλικίας και των αέναων ενηλικιωμένων περιπλανήσεων, εκεί όπου η ίδια αρθρώνει όσα ονειρεύεται και λαχταρά με ορμητικό θάρρος και επίπονη, μεθοδική ακρίβεια, σπέρνονται και ιχνηλατούνται, βλασταίνουν και ζωγραφίζονται οι γόνιμοι πλοχμοί της ταλαντούχας και ατελεύτητης φαντασίας της. Σύνθετες καταδύσεις σε πυκνοκατοικημένους κήπους, περιπετειώδεις περιηγήσεις σε λαβυρινθώδεις αλέες και ηλιόλουστα ευρωπαϊκά πάρκα, σπαρακτικές μεσημβρινές μυήσεις σε περίκλειστους νησιωτικούς θερινούς παραδείσους, τρυφερές ιμπρεσιονιστικές μουσικές και απτικές εξπρεσιονιστικές συνηχήσεις σχεδίου και χρώματος, αλαφροπάτητοι κατά μόνας περίπατοι στα μονοπάτια του βλέμματος και του νου και συντροφευμένα ευφραντικά γεύματα στη χλόη, ορίζουν την ιδιοσυγκρασιακή ετούτη τοπιογραφία της ζωγράφου και επινοούν ένα εύφορο, συναρπαστικό εξοχικό μικροκλίμα με χαμηλόφωνα θροΐσματα και λεπτότατες συνθετικές υφάνσεις του χρωστήρα επάνω στον καμβά».
«Αν τα πρόσφατα ζωγραφικά έργα της Βάσως Τρίγκα απλώνονται μπροστά στο βλέμμα του θεατή σαν ένα πολύτιμο υφαντό, τα κεραμικά με τα οποία μας συναρπάζει τα τελευταία χρόνια, αποτελούν ένα αυτοτελές, θαυμαστό τρισδιάστατο σύμπαν που εγκαλεί σε ευφρόσυνη ενατένιση και σαγηνευτική ψηλαφιστική περιήγηση με τον τρόπο ενός μυστικού και αυτοφυούς κήπου θαυμάτων…».

Οι επινοημένες από την ίδια τη δημιουργό οργανικές υβριδικές φόρμες, θαρραλέες σε μέγεθος και ποικιλμένες με απρόσμενα πλαστικά στοιχεία, παλλόμενες από την άδηλη αναπνοή του ίδιου τους του κελύφους, κατάστικτες από γοητευτικές συνευρέσεις πυρετικών γραμμών, μη αποκρυπτογραφημένων γραφών και εντατικών χρωμάτων που εκτείνονται από την απαλή γαλάζια διαφάνεια με τους λευκούς διάττοντες και τα σμαραγδένια ίχνη των τροπικών ως τις χωμάτινες τερρακότες, τα πολυκύμαντα μπλε των μεσογειακών μύθων και τα σκοτεινά πεδία του μελανού, δεν χωρούν εύκολα σε κάποια πτυχή της ως τώρα γνώσης μας».
Ίρις Κρητικού, Ιανουάριος 2019

Event Information
Iris Gallerie, Αντίνορος 12, Αθήνα 11634
Εγκαίνια: Πέμπτη 14 Μαρτίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 14 Μαρτίου – 14 Απριλίου 2019
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 12.00 – 15.00 και 17.00 – 20.00 Τετάρτη, Σάββατο: 12.00 – 15.00 Δευτέρα: με ραντεβού
Πληροφορίες: Τ: +30 2107241580 mariza.fassianos@gmail.com

Last modified: 13/03/2019