α-ύλη – Έκθεση σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος

Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη φιλοξενεί την έκθεση “α-ύλη” της ομάδας Ελλήνων σχεδιαστών Ragtag Collective.
Τέσσερεις συλλογές, τέσσερα στοιχεία. Τα όρια των υλικών δοκιμάζονται από τη φωτιά, μεταμορφώνοντας σχήματα και συναισθήματα. Ρευστές φόρμες αποτυπώνουν την ροή των κυμάτων και τις αντανακλάσεις του φωτός σε μια αέναη εναλλαγή.
Υφασμάτινα υβριδικά πλάσματα, όντα ενός ονειρικού κήπου, ανταποκρίνονται στο φύσημα του αέρα. Ορυκτά και ακρυλικά συνθλίβονται και αναγεννώνται, πλάθοντας μορφές που σαν να ανασύρθηκαν μόλις από τη γη. Τέσσερεις διάλογοι γύρω από το υλικό και το άυλο, με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Η Ragtag Collective σχηματίστηκε το 2012 από Έλληνες δημιουργούς του σύγχρονου εικαστικού κοσμήματος, οι οποίοι χρησιμοποιούν το κόσμημα ως μέσον για να εκφράσουν και να επικοινωνήσουν τις ιδέες και τους προβληματισμούς τους.
Η ταυτότητα της ομάδας είναι ένα κράμα των ενδιαφερόντων και των σπουδών των μελών της: φυσική και μουσική, ψυχολογία και εικαστικές τέχνες, αρχιτεκτονική και γλυπτική, αρχαιολογία και σχέδιο συνυφαίνονται καταλήγοντας σε μια γόνιμη συνεργασία.
Η επιλογή του συγχρόνου κοσμήματος έγκειται στην ισχυρή επικοινωνιακή του διάσταση, όσο και στην ικανότητά του να λειτουργήσει ως μέσον κοινωνικού διαλόγου. Μέλη: Γιώργος Γιαννούτσος, Βάσια Παχή, Ισμήνη Παχή, Καλλιόπη Θεοδωροπούλου

Event Information

Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, Καρυατίδων και Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη
Εγκαίνια: Τετάρτη, 20 Μαρτίοπυ, 18.00
Διάρκεια έκθεσης: 20 Μαρτίου  – 30 Απριλίου 2019

Last modified: 19/03/2019