Αύγουστος Βεϊνόγλου - Cross Breeds

Αύγουστος Βεϊνόγλου – Cross Breeds

Στο Potential Project ο Αύγουστος Βεϊνόγλου παρουσιάζει το Cross Breeds, μια έκθεση που προσκαλεί τους θεατές να προβληματιστούν γύρω από τα λείψανα-απομεινάρια που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον όπως αυτά θα έχουν αποκρυσταλλωθεί μέσα από διαδικασίες μεταμόρφωσης και υβριδισμού. Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα. Αύγουστος Βεϊνόγλου - Cross Breeds
Ο Βεϊνόγλου είναι γνωστός για την καινοτόμο χρήση των υλικών και την ικανότητά του να δημιουργεί εμβυθιστικά γλυπτικά περιβάλλοντα. Τα γλυπτά του εμφανίζονται ως λείψανα ή ανασκαμμένα ευρήματα, χρησιμοποιώντας ετερόκλητα υλικά και μορφές για να δημιουργήσουν διασταυρώσεις μεταξύ σκελετικών κατασκευών, αρχιτεκτονικών στοιχείων και μηχανικών αντικειμένων. Τα αντικείμενα παρουσιάζουν ένα ανοίκειο αλλά δελεαστικό ταυτόχρονα όραμα για ένα μελλοντικό παράλληλο και ονειρικό σύμπαν, όπου αντικείμενα από διαφορετικές εποχές και τεχνολογίες έχουν συγχωνευθεί. Τα γλυπτά έχουν συχνά ένα εμφανές ίχνος πρώην μηχανικής χρήσης.
Τα σχέδια που παρουσιάζονται στην έκθεση ερευνούν την ιδέα της μεταμόρφωσης των φυσικών μορφών μέσω της ενσωμάτωσης ορυκτών, παράξενων αρχιτεκτονημάτων και μικρο-πλαστικών. Δημιουργούν ένα οικοσύστημα αυτού του μέλλοντος, παρέχοντας μια δομική εντύπωση για το πώς θα μπορούσε αυτό να μετατραπεί. Τα σχέδια είναι αιωρούμενοι κόσμοι αμφιβόλου κλίμακας, απομονωμένοι στο χαρτί, που τραβούν την προσοχή σε στοιχεία πλαστικότητας και πολυπλοκότητας.
Μέσα από το Cross Breeds, ο Βεϊνόγλου παρουσιάζει έναν κόσμο όπου τα όρια μεταξύ του φυσικού και του τεχνητού, του παρελθόντος και του μέλλοντος και του έμψυχου και του άψυχου θολώνουν και τελικά διαλύονται.
Η έκθεση αμφισβητεί τις προκαταλήψεις των θεατών για το τι είναι φυσικό και τεχνητό και μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα ενός μέλλοντος όπου τα μνημεία του θα περιλαμβάνουν και παράξενα υβριδικά ευρήματα που θα αποτελούνται από θραύσματα του σήμερα.

Event Information
Potential Project, Α. Μεταξά 25, Εξάρχεια, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου – 6 Μαΐου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00 – 21.00, Σάββατο 12.00 – 17.00
Τηλ.  210 3817517,office@cheapart.gr, www.cheapart.gr

 

Last modified: 04/04/2023