Αφροδίτη Παπαδουλή – Περί Μέθης

 Η Cube Gallery, φιλοξενεί στην Πάτρα από τις 21 Απριλίου έως και τις 13 Μαΐου, την καινούρια ενότητα της δουλειάς, της εικαστικού  Αφροδίτης Παπαδουλή «Περί Μέθης», με σαφείς αναφορές στην γυναικεία ταυτότητα, μιας και η γυναικεία παρουσία είναι αισθητή και διακριτή σε όλα της τα έργα.

Τα Λαδάδικα

Στην Cube, συνεργάτες και καλλιτέχνες είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και από τον Σεπτέμβριο του 2022 και για όλο το 2023 φιλοξενούνται εκθέσεις και projects που είτε δίνουν βήμα σε γυναίκες εικαστικούς για να παρουσιάσουν την δουλειά τους είτε πραγματεύονται την θέση και την ορατότητα της γυναίκας δημιουργού στον χώρο της τέχνης είτε θίγουν επίκαιρα ζητήματα που έχουν σχέση με το γυναικείο φύλο.

Περί Μέθης

Η Αφροδίτη Παπαδουλή, γράφει: «Η ανάγκη της συνεύρεσης με άλλους ανθρώπους, ανάγκη που έγινε  ακόμα εντονότερη στα χρόνια της καραντίνας, με οδήγησε στην δημιουργία των έργων αυτής της θεματικής.
Στο παρελθόν υπήρξαν κι άλλες αφορμές: η ανάγνωση του ομότιτλου βιβλίου του Κωστή Παπαγιώργη, οι βόλτες στις γειτονιές, τα ταξίδια στα νησιά. Στην ενότητα Περί Μέθης μεταφέρεται ένα μεγάλο μέρος της κουλτούρας μας, οι συνήθειες μας, οι μουσικές μας, τα παλιά και νέα  αγαπημένα στέκια. Με την διαπίστωση, ότι η Πάτρα είναι επιλογή για διασκέδαση όχι μόνο για τους φοιτητές αλλά και για πολλούς ανθρώπους κάθε ηλικίας, πιστεύω πως η θεματική αυτή συνηγορεί στην επιθυμία μου, να την παρουσιάσω εδώ».

Ένα βήμα μέσα σου

Event Information
Γκαλερί Cube, Μιαούλη 39, Πάτρα
Εγκαίνια: Παρασκευή 21 Απριλίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 21 Απριλίου  – 13 Μαΐου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00, Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00 – 14.00, Κυριακή κλειστά
Πληροφορίες: τηλ. 2611110069 ▪ email: lianazoza@cubegallery.gr , www.cubegallery.gr

Last modified: 18/04/2023