Ασπασία Γιαννέτα – Λουκάς Λουκίδης – Déjà vu

Το ΒΟΟΖΕ παρουσιάζει την Έκθεση γλυπτικής της Ασπασίας Γιαννέτα και του Λουκά Λουκίδη «Déjà vu». Διάρκεια έκθεσης 22 Δεκεμβρίου 6 Ιανουαρίου.
Ο γλύπτης Αντώνης Βάθης γράφει για τη δουλέιά των δύο καλλιτεςχνών: «Η δουλειά της Ασπασίας Γιαννέτα και του Λουκά Λουκίδη είναι χωρίς δευτερεύουσες   προτάσεις γλυπτική. Οι δουλεμένες ύλες τους χωρίς στόμφο, λόγω της τεχνικής αρτιότητας, δημιουργούν το μνημειώδη χαρακτήρα που έχουν τα έργα τους.

Ασπασία Γιαννέτα – Πορτραίτο Αντώνη Βάθη

Η Γιαννέτα με μια  ανάγλυφη εραλδικότητα τύπου Ακριθάκη σχηματοποιεί τα οικεία πρόσωπα σε αιώνιους συμβολικούς χαρακτήρες.
Ο Λουκίδης από την άλλη μεριά κατασκευάζει γλυπτά νοητικά παιχνίδια από την αρχή του έργου του μέχρι σήμερα στα μορφολογικά απορρίμματα (ΜοΑπ), που είναι και ο τίτλος του μεταπτυχιακού του στο ΕΜΠ.
Το αλληλοσυμπλήρωμα των δυο καλλιτεχνών δε μένει σε στερεότυπα αρσενικό-θηλυκό, παιδικό-ενήλικο, κοριτσίστικο-αγορίστικο, αλλά προχωρά σε πιο ουσιώδεις καταστάσεις. Το ανθρώπινο μέτρο και η  ιδιαίτερη διάσταση του υλικού που μεταμορφώθηκε δε χάνεται πουθενά, παρόλο που ευτελή υλικά μεταπλάθονται σε πολυτελείς ύλες. Είναι ωραίο να βλέπει κανείς ότι δεν σκορπίζεται η ύλη από το ζεύγος αυτό της τέχνης άσκοπα, άμετρα ή αποχαυνωτικά όπως διατάζει ο σημερινός μας τρόπος ζωής. Άσεμνα, άκαιρα, κερδοσκοπικά μόνο, εν τέλη μίζερα».
Η Γιαννέτα και ο Λουκίδης ακολουθούν μια παράλληλη πορεία εδώ και πολλά χρόνια συνεκθέτοντας και συνδιοργανώνοντας κοινές δράσεις και workshops με σημαντικότερα τα «Γλυπτική γλυπτική» στους Κυλινδρόμυλους Σαραντόπουλου και «All time sculpture heroes» στη γλυπτοθήκη Γρηγοριάδη. Είναι παντρεμένοι και έχουν δύο παιδιά.

Event Information
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 55, Μετρό Μοναστηράκι
Εγκαίνια: Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 22 Δεκεμβρίου – 6 Ιανουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: 11.00 – 21.00, είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: (+30) 4053733  www.boozecooperativa.combooze.crossteam@gmail.com

 

Last modified: 19/12/2018