Αρετή Παλαιοκρασσά: «Cosmic dust»

Η Αίθουσα Τέχνης S.G. Art Gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα της Αρετής Παλαιοκρασσά «Cosmic dust». Η έκθεση διαρκεί από τις 12 ως τις 31 Μαΐου.  
Η  Ντόρα Ηλιοπούλου–Ρογκάν – Δρ. Ιστορικός της Τέχνης – Τεχνοκριτικός, αναφέρει σχετικά με το έργο της Παλαιοκρασσά: «Η αναμφισβήτητη, πηγαία και υποβλητική  λυρικότητα που χαρακτηρίζει τη γραφή της ζωγράφου δηλώνοντας ένα αυθεντικό μήνυμα στο οποίο καθρεφτίζεται αυτή καθαυτή η υπόσταση της Δημιουργίας ακόμη και η Ιδέα της Κοσμογονίας και όχι μια απλή, εφήμερη, προτίμηση τεκμηριώνει  ευρηματικά τη δυναμική του ταλέντου της. Κυρίως, όμως, κατοχυρώνει την αυθεντικότητα της έκφρασης της.
Αξιοποιημένο ιδιαίτερα μες από τη ρυθμικότητα και την παλμικότητα του ίχνους, το χρώμα αποτελεί συνάμα, εδώ, το έρμα και τον συνδετικό ιστό της όλης σύνθεσης εξασφαλίζοντας της, μια χαρισματική κινητικότητα και ένα μουσικό σε υφή παλμό. Απόλυτα ταυτισμένη η σύνθεση με το χρώμα καθώς  αποτελεί βασικό δομικό της στοιχείο, διαπερνάται από αυτό, αναπνέει μες από αυτό, συστέλλεται και διαστέλλεται ανάλογα με τον φωτισμό του χώρου

Event Information

S.G. Art Gallery, Κλεομένους 2, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη, 12 Μαΐου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 12 – 31 Μαΐου 2022
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη Πέμπτη & Παρασκευή: 17.30 – 21.00, & Σάββατο: 11.00 – 14.00
Επικοινωνία: Τηλ.: 210 7290875, s.g.artgallery@gmail.com , kappafinearts@gmail.com
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «Emfasis Foundation» για την ενίσχυση του έργου τους.

Last modified: 12/05/2022