ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ

Ανδρέας Καμουτσής – Μία Θέση Ανάμεσά Τους

Τη δεύτερη ατομική του έκθεση «Μία Θέση Ανάμεσά Τους» παρουσιάζει ο Ανδρέας Καμουτσής στο χώρο Τέχνης του taf: the art foundation, επιμέλεια Αλέξανδρου Βούτσα. Η έκθεση διαρκεί από τις 14 ως τις 24 Φεβρουαρίου.
Το «Μία Θέση Ανάμεσά Τους» είναι το αποτέλεσμα ενός προσωπικού φωτογραφικού project του φωτογράφου που διήρκησε 8 χρόνια και πραγματοποιήθηκε σε 8 χώρες με 8 διαφορετικές Fujifilm μηχανές. Συγκεκριμένα από το 2015 έως και το 2022 στις: Δανία, Ελλάδα, Σερβία, Ισραήλ, Τουρκία, Μαρόκο, Ισπανία και Πορτογαλία και χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά mirrorless φωτογραφικός εξοπλισμός Fujifilm Χ-Series.ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ Με σημείο αναφοράς την γλώσσα της εικόνας ο φωτογράφος εξερευνεί ανθρώπινες καταστάσεις, πολλές φορές αντιφατικές, όπως η μοναξιά και η μοναχικότητα, που ενδεχομένως όλοι έχουμε βιώσει και που ο κάθε θεατής μπορεί να τις αποκωδικοποιήσει με το δικό του τρόπο. Πρωταγωνιστές ήταν τυχαίοι άνθρωποι κάθε ηλικίας, που βάδιζαν σε παράλληλες πορείες δίχως να συναντιούνται.
Μέσα από 56 φωτογραφίες και χρησιμοποιώντας το αγαπημένο του είδος φωτογραφίας, αυτό της Φωτογραφίας Δρόμου ο Ανδρέας μας ξεναγεί σε νέα αλλά και γνώριμα μέρη με ανθρώπους διαφορετικής κουλτούρας συλλαμβάνοντας στιγμές που περνούν γρήγορα από μπροστά μας, αλλά μένουν και αποτυπώνονται ανεξίτηλα στον καμβά της ζωής μας, διαμορφώνοντας μελλοντικά τον ψυχισμό μας. Το σύνολό τους υποδηλώνει μια αέναη αναζήτηση, που εκφράζεται μέσω του προσωπικού αγώνα ύπαρξης κάθε ανθρώπου μέσα κι έξω από τις μεγαλουπόλεις του 21ου αιώνα.ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ

Εργαστήρια art therapy
Στα πλαίσια της έκθεσης οι εικαστικές ψυχοθεραπεύτριες Κατερίνα Ραμαντάνη και Αναστασία Βούτσα σας προσκαλουν στις ομάδες art therapy που θα συντονίσουν στο χώρο του taf : the art foundation κατά την διάρκεια την έκθεσης.
Μέσα από τα εργαστήρια εικαστικής ψυχοθεραπείας, βασισμένα στην θεωρία και στις τεχνικές της Therapeutic Photography και των έργων της συλλογής του Ανδρέα Καμουτσή, θα διαδραματιστεί μια αλληλεπίδραση μεταξύ της εικόνας που εκτίθεται και της δημιουργικής διαδικασίας που θα παραχθεί, εκφράζοντας το ιδιαίτερο εσωτερικό κάδρο του ατόμου.ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ

 

Event Information

T.A.F./the art foundation, Νορμανού 5, Αθήνα 10555, Μοναστηράκι
Εγκαίνια: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου, 19.00
Διάρκεια: 14 – 24 Φεβρουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη έως Κυριακή 12.00 – 22.00
Πληροφορίες: www.theartfoundation.gr – http://www.theartfoundation.gr

Last modified: 14/02/2023