Αναστασία Πετράκη: «Απανθίσματα μιας καλλιτεχνικής πορείας» 

 Στο Βιβλιοπωλείο «Πετράκη», στα Χανιά, που φέτος συμπληρώνει 115 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, παρουσιάζεται η ατομική εικαστική έκθεση της Αναστασίας Πετράκη με τίτλο «Απανθίσματα μιας καλλιτεχνικής πορείας». Η έκθεση θα παραμείνει επισκέψιμη όσο και το βιβλιοπωλείο παραμένει ανοικτό, ενώ παρουσιάζεται και διαδικτυακά με εικονική περιήγηση στην ιστοσελίδα https://cutt.ly/apanthismata.
«Μεγαλώνοντας μέσα στην ατμόσφαιρα του βιβλιοπωλείου, κληρονόμησα πολύτιμες εικόνες από τις πλούσιες εικονογραφημένες σελίδες των κλασσικών παιδικών παραμυθιών που ξεφύλλιζα με λαχτάρα από παιδί».
Με τα παραπάνω λόγια, η Αναστασία Πετράκη προλογίζει την εικαστική της έκθεση, που η ίδια επιμελήθηκε στον όροφο του οικογενειακού βιβλιοπωλείου αναδεικνύοντας ενότητες έργων που συνυφαίνονται αρμονικά ως μία δημιουργική σύνθεση με προσωπικές αναφορές.
Τα έργα που εκτίθενται σηματοδοτούν την πορεία της στην τέχνη, από το 1983 που αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) της Αθήνας μέχρι και σήμερα και περιλαμβάνουν τοπία, πορτραίτα, νεκρές φύσεις, γλυπτικές φόρμες, καθώς και θεατρικές μακέτες κοστουμιών και σκηνογραφίας.

Event Information
Βιβλιοπωλείο Πετράκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη 68, Χανιά Κρήτης
Online εικονική περιήγηση: https://cutt.ly/apanthismata
Ώρες επίσκεψης έκθεσης: Ωράριο καταστημάτων
Πληροφορίες:E-mail: anastasia@yahoo.gr,  https://fb.me/petraki.anastasia

Last modified: 21/05/2021