Αναζήτησε τη δικαίωση δίπλα σε έργα τού Γουόρχολ

Κάποιοι προσπαθούν να κλέψουν διάσημα έργα από τα μουσεία, υπάρχουν όμως και οι πιο παθιασμένοι που κάνουν ότι μπορούν για να «κλέψουν» δόξα στα μουσεία.
Συνέβη με έναν υπάλληλο τεχνικών υπηρεσιών του της Pinakothek der Moderne του Μονάχου.
Ο άνθρωπος είδε και αποείδε σου λέει δεν βάζω ένα έργο μου δίπλα στους Πικάσο, Καντίσκι, Κλεε, Γουόρχολ κι αν το καταλάβουν το κατάλαβαν.
Ο υπάλληλος 51 ετών πέρασε λάθρα τον πίνακα του στο μουσείο (λόγω της δουλειάς του είχε άνεση κινήσεων) και τον τοποθέτησε στους τοίχους των μεγάλων καλλιτεχνών. Πίστευε ότι θα είναι η μεγάλη καλλιτεχνική ανακάλυψη. Άλλωστε δηλώνει ανεξάρτητος καλλιτέχνης.
Το έργο του χωρίς τίτλο έχει διαστάσεις 60×120 εκ. και απεικονίζει μια τετραμελή οικογένεια με βαμμένα λευκά τα πρόσωπα και μέρη του σώματος.
Η ανάρτηση έγινε στις 23 Φεβρουαρίου, σε αίθουσα με έργα του μοιράζεται ένα δωμάτιο με κομμάτια του Warhol για οκτώ ώρες πριν το προσέξει κανείς το γεγονός δημοσιοποιήθηκε ένα μήνα μετά, αλλά κανένας δεν ξέρεις πόσο καιρό «μοστράριζε» στους τοίχους του μουσείου.
Η Pinakothek der Moderne διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης της Ευρώπης με περισσότερα από 20.000 έργα.

Pinakothek der Moderne

Last modified: 15/04/2024