Αλέγια Παπαγεωργίου – Lynne Buchanan: Για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

H FokiaNou Art Space παρουσιάζει την έκθεση «State of Water»  δυο καλλιτεχνών που συμμερίζονται έναν έντονο προβληματισμό για την τρέχουσα κακή κατάσταση του περιβάλλοντος, της Lynne Buchanan μέσα από έργα φωτογραφίας και της Αλέγιας Παπαγεωργίου με μια εγκατάσταση και βίντεο. Η επιμέλεια της έκθεσης είναι της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη. Διάρκεια έκθεσης 15 έως 29 Ιουνίου.

Lynne Buchanan Agriculatural Runoff, C-44Canal Between Lake Okeechobee and the Indian River Lagoon

Με αφετηρία την Φλόριντα, οι όμορφες φωτογραφίες της Lynne Buchanan μας ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές του πλανήτη και καταγράφουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ισλανδία, την Παταγονία, το Μπαγκλαντές και την Ανταρκτική, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιπαραβάλλοντας λεπτομέρειες από τα αντίθετα άκρα της γης.
Η εγκατάσταση της Αλέγιας Παπαγεωργίου με τίτλο  «repairing earth project» παρουσιάζει σε μικρή κλίμακα τοπία όμοια με τις επιφάνειες της γης που αλλάζουν συνεχώς καθώς εισάγεται νερό, απεικονίζοντας τη σχέση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον. Επιπλέον, η «La Poubelle» είναι ένα πλάσμα κατασκευασμένο από σκουπίδια, μια περιπλανώμενη  γυναικεία φιγούρα σε ένα άγριο και αφιλόξενο σκηνικό από βράχους, μανιασμένα κύματα και πλαστικά απορρίμματα.

Lynne Buchanan The Cracked Face of Sea Ice for PRtif

Η βραβευμένη φωτογράφος Lynne Buchanan έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις στη Φλόριντα και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο εκδοτικός οίκος George  F. Thompson Publishing δημοσίευσε πρόσφατα το βιβλίο της με τίτλο Florida’s Changing Waters: A Beautiful World in Peril.  Η Lynne Buchanan  κατέχει πτυχίο Bachelor και Master στην ιστορία της τέχνης, επίσης μεταπτυχιακό στα αγγλικά με επίκεντρο τη δημιουργική γραφή καθώς και στην διοίκηση επιχειρήσεων. Κατανοεί  και αντιμετωπίζει τα προβλήματα των υδάτινων οδών του πλανήτη μας μέσα από πολλαπλές οπτικές γωνίες και τις μεταδίδει μέσω των φωτογραφιών και της γραφής. Έχει σπουδάσει κοντά σε  αξιοσημείωτους φωτογράφους όπως οι Sam Abell, Clyde Butcher, Dewitt Jones και Jill Enfield, μεταξύ άλλων. http://www.lynnebuchanan.com/
Αρχική εικόνα: Αλέγια Παπαγεωργίου

Event Information
FoKiaNou 24/7 Contemporary Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Εγκαίνια: Σάββατο 15 Ιουνίου, 20.00
Διάρκεια: 15 – 29 Ιουνίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 18.00 – 21.00
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr  Μετρό Ευαγγελισμός

 

Last modified: 11/06/2019