Ακριβώς όπως οι ταξιδιώτες στο χρόνο 

Το Platforms Project γιορτάζει τα δέκα χρόνια του και παρουσιάζει  τη μεγαλύτερη εικαστική διοργάνωση στην έως τώρα ιστορία του με ένα πολύπλευρο παράλληλο πρόγραμμα ομιλιών και ημερίδων, βίντεο, προγραμμάτων για παιδιά, περφόρμανς  και  πάρτι.
To Platforms Project 2022 – Independent Art Fair θα φιλοξενείται, από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου στον Εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256 Αγ. Ιωάννης Ρέντης) με ημερίδες, περφόρμανς, ομιλίες και workshops από τις συμμετέχουσες ομάδες.

Maria Ikonomopoulou  

Ως κατεξοχήν φυτώριο νέων καλλιτεχνών, όπου ο πειραματισμός, η έρευνα αλλά και η διαμόρφωση καλλιτεχνικής ταυτότητας είναι συνεχές ζητούμενο, ο εκθεσιακός χώρος της ΑΣΚΤ αποτελεί, και φέτος, την ιδανική επιλογή για το Platforms Project.
Στη διεύθυνση του πρότζεκτ είναι η Άρτεμις Ποταμιάνου και ο Μιχάλης Αργυρού. Την καλλιτεχνική επιμέλεια του Platforms Project 2020-21 έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

*Στο πλαίσιο του Platforms project η καλλιτεχνική ομάδα Antennes σε επιμέλεια των Εύα Κέκου και Αγγελική Δουβέρη παρουσιάζουν τις καλλιτεχνικές δουλειές των

*Gilbert Hage – αρχική εικόνα (Lebanon), Niamh Schmidte (IR/UK).
 Marcel Wesdorp (Netherlands), Maria Oikonomopoulou (greece holland), Gonzalo   Paramaro (Spain), Angeliki Douveri (Greece)

Gonzalo antennes

*Ακριβώς όπως οι ταξιδιώτες στο χρόνο, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες συναντιούνται σε ένα ακαθόριστο παρόν, καθώς οι δημιουργικές τους κεραίες εκτείνονται από το παρελθόν στο μέλλον, από τη μνήμη στη φαντασία. Μέσω των έργων τους αποπειρώνται να δημιουργήσουν συνδέσεις διαχρονικές, χρησιμοποιώντας διαφορετικά μέσα και μία  ποικιλία καλλιτεχνικών γλωσσών: αναστοχάζονται θέματα του παρελθόντος, διερωτώνται για προβλήματα που φέρνει το μέλλον, ανασκευάζουν συνθήκες και εμπειρίες που δημιουργούν χρονικές αλλά και χωρικές γέφυρες.

Event Information
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής», Πειραιώς 256, Ρέντης
Εγκαίνια: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου,  17.30 – 23.00
Διάρκεια έκθεσης: 13 – 16 Οκτωβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, 17.30 – 22.30 Παρασκευή 14 Οκτωβρίου έως Κυριακή 16 Οκτωβρίου, 12.00 – 21.00
Πληροφορίες:  Τηλ.: 210 38 97155, www.asfa.gr | ΚΜΣΤ, τηλ.: 2310 589141 & 3,  

 

Last modified: 07/10/2022