Αικατερίνη Κανακάκι: Μετενσάρκωση 

Tην πρόσφατη εργασία της «Reincarnation» παρουσιάζει στη γκαλερί «7» η Αικατερίνη Κανακάκι. Η νεαρή καλλιτέχνιδα είναι σπουδάστρια του U.C.A. – KENT του Ηνωμένου Βασιλείου και η έκθεση αφορά στην υποχρέωση που έχουν οι δευτεροετείς σπουδαστές του πανεπιστημίου να παρουσιάσουν δουλειά τους στο κοινό. Το ενδιαφέρον της Αικατερίνης στρέφεται γύρω από την ανατομία του σώματος και τις συμπεριφορές του, μετά τον θάνατο, το αιώνιο δηλαδή ερώτημα όλων των ανθρώπων, που ανέκαθεν υπήρξε και υπάρχει, ως πηγή δημιουργίας σε κάθε έκφραση της τέχνης.
Για την δουλειά της η Αικατερίνη Κανακάκι σημειώνει: «To ενδιαφέρον μου για την ανατομία του ανθρώπινου σώματος με οδήγησε να σκεφτώ τι συμβαίνει μετά τον θάνατό του, οπότε ασχολήθηκα με την μετενσάρκωση. Η μετεμψύχωση είναι η επιστροφή στη ζωή κάποιας ψυχής, είτε για άνθρωπο, ζώο, ή φυτό, ακόμα και για,  κάτι φανταστικό, όπως αποτυπώνεται  στα δικά μου έργα. Η θεωρία της προΰπαρξης της ζωής, ήταν γνωστή στους αρχαίους πολιτισμούς και περικλειόταν στα Ελευσίνια Μυστήρια αλλά και στις Ορφικές  Λατρείες.
Για την υλοποίηση των έργων που εκτίθενται, ξεκινώ με ένα προσχέδιο, με μολύβι και κάρβουνο, σε χαρτί. Στη συνέχεια τα επεξεργάζομαι και ζωγραφίζω τις λεπτομέρειες με πενάκι ηλεκτρονικό στον υπολογιστή και τα τυπώνω σε πανί. Ενίοτε επεμβαίνω με κέντημα».

Event Information
Γκαλερί «7», Σόλωνος 20, Αθήνα
Παρουσίαση Κυριακή 14 Απριλίου
από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3612050 gallery7@hol.gr  – www.gallery7.gr

Last modified: 09/04/2019