Ίχνη, ομαδική έκθεση στη γκαλερί Έρση

Η γκαλερί Έρση παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «Ίχνη» με έργα των Γιώργου Λαζόγκα (αρχική εικόνα), Γιώργου Λάππα, Κωνσταντίνου Ξενάκη, Δημήτρη Χιωτόπουλου. Η έκθεση διαρκεί από τις 20 Νοεμβρίου ως τις 10 Ιανουαρίου.
Η Κάλια Αϊδίνη γράφει: «Η αίσθηση του ίχνους που αναδύεται από τις εικόνες και η υλικότητα του ίχνους που διαφαίνεται από τις γλυπτικές μορφές είναι ο βασικός ιστός συνομιλίας των έργων των Γιώργου Λαζόγκα, Γιώργου Λάππα, Κωνσταντίνου Ξενάκη και Δημήτρη Χιωτόπουλου.
Η ζωγραφική από τη μια πλευρά, χειρονομιακή και ενστικτώδης η αποφασισμένη και εγκεφαλική. Σε αυτήν που καταγράφεται με άμεσο τρόπο ο κόσμος των συναισθημάτων και οι αντιλήψεις για φιλοσοφικές έννοιες όπως ο χρόνος. Αυτή που εμπεριέχει την χρήση των υλικών, τις τεχνικές και τις μεθόδους που διερευνούν σύγχρονους τρόπους διατύπωσης με σταθερό άξονα τα προσωπικά βιώματα του καθενός. Και από την άλλη πλευρά η γλυπτική, που γεννά  ίχνη  ή αποτυπώσεις ανθρωπίνων βημάτων σε σταθερούς άξονες, η άξονες εκτός φυσικών  ορίων, χρησιμοποιώντας τα υλικά, σίδηρο, ύφασμα, χρώμα και μετουσιώνοντας  τα σε όρους, όπως η ζωή, ο χρόνος, ή ο θάνατος. Εν τέλει η γραφή του καθενός ξεχωριστά, ως εικαστική μεθοδολογία ή ως γλώσσα, αποτυπώνεται δίνοντας έμφαση στην υλικότητα του ίχνους.
Ο ίδιος ο Γιωργος Λαζόγκας σημειώνει:  …τα ίχνη έχουν τα χαρακτηριστικά μιας υλικότητας εν υπνώσει και υπονοούν το αντικείμενο που τα αναπαράγει».

Event Information
Γκαλερί Έρση, Κλεομένους 4 – Κολωνάκι
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου – 10 Ιανουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας׃ Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 17.00 – 20.00, Σάββατο 11.00 – 14.30, Κυριακή κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ.-Φαξ:2107220231 galersi@ath.forthnet.gr   galleryersi@gmail.com , www.ersi.gr

 

Last modified: 19/11/2019