Ίδρυμα Μαμιδάκη: Πρόσκληση για το βραβείο τέχνης

 Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες να υποβάλουν αίτηση στο 2ο Βραβείο Τέχνης Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη. Το Βραβείο Τέχνης υποστηρίζει σύγχρονους καλλιτέχνες προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης που όχι μόνο θα γίνει μέρος της Συλλογής Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και θα παραμείνει σε μόνιμη έκθεση στο Sculpture Garden του Minos Beach art hotel στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, αλλά θα ενταχθεί και σε μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.
Η πρόταση θα πρέπει να αφορά έργο το οποίο μπορεί να εκτεθεί σε υπαίθριο χώρο και να είναι site specific, δηλαδή να λαμβάνει υπόψη του τον συγκεκριμένο εκθεσιακό χώρο του Sculpture Garden στο Minos Beach art hotel. Αφορά κυρίως (χωρίς να περιορίζεται) έργα μεγάλων διαστάσεων από ανθεκτικά υλικά σχεδιασμένα να αποτελούν μέρος του διαμορφωμένου περιβάλλοντός τους, όπως γλυπτά, εγκαταστάσεις, ηχητικές εγκαταστάσεις και έργα που σχετίζονται με καλλιτεχνική πρακτική βασισμένη στο χρόνο.
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 30 Ιανουαρίου 2022, 23:59 (UTC+02:00)
Διαβάστε περισσότερα για το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη και το Βραβείο Τέχνης καθώς και για τη διαδικασία υποβολής αίτησης εδώ.

∗Αρχική εικόνα το βραβευμένο έργο του 2019 Come with the Wind | Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Γιώργος Ρυμενίδης – GnAMF (gnamamidakisfoundation.org)

Last modified: 11/11/2021