Έξι καλλιτέχνες σε κάτι απρόσμενο!…

Μιχάλης Μανουσάκης, Βαγγέλης Πλοιαρίδης, Τάσος Μισούρας, Χαράλαμπος Κατσατσίδης, Βάι Γι (Vay Hy), Κυριάκος Μορταράκος μετέχουν στην έκθεση «Μετέωρα έργα» που παρουσιάζει η γκαλερί Alma από τις 12 Δεκεμβρίου ως τις 18 Ιανουαρίου.
Οι καλλιτέχνες-ζωγράφοι πολλές φορές στην προσπάθειά τους να εμπνευστούν οδηγούνται σε πράξεις ζωγραφικές που οδηγούν σε κάτι απρόσμενο. Αυτά τα έργα είναι Μετέωρα έργα τα οποία τις περισσότερες φορές οδηγούν σε μια αλλαγή στο ύφος και στον τρόπο ζωγραφικής τους. Είναι στιγμές έμπνευσης και αλήθειας όπως και εξέλιξης του ζωγραφικού έργου.

VAY HY

Στο στούντιο του ο καλλιτέχνης δημιουργεί έργα που πολλές φορές αποκαλύπτονται σαν από μόνο τους. Αυτές οι νεωτερικές κινήσεις και πράξεις δημιουργούν κάτι καινούργιο ενώ η όλη διαδικασία δεν έχει αλλάξει σε τίποτα. Έργα που κάποια στιγμή δραπετεύουν σε ένα παράλληλο χώρο. Απρόσμενα, ξαφνικά λες και δεν έχουν ρίζες στο παρελθόν.
Μετέωρα έργα με άγνωστες συνέπειες. Μια μυστική εμπειρία μεταμορφώσεις όπως η νύμφη μεταμορφώνεται σε πεταλούδα. Είναι οι εσωτερικές ανάγκες του έργου που γίνονται πράξη από τον καλλιτέχνη σε ένα χρόνο απροσδιόριστο και με οδηγό το έργο και μόνο το έργο. Αυτοί οι καλλιτέχνες δεν δημιουργούν concept αλλά αξίες.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΟΡΤΑΡΑΚΟΣ

Αυτές οι στιγμές και τα ζωγραφικά έργα σηματοδοτούν την ώριμη αλλαγή του τρόπου που ο καλλιτέχνης αντιλαμβάνεται το έργο που ολοκληρώνει. Στις ήδη ζωγραφικές αξίες που χρησιμοποιεί ο καλλιτέχνης αλλά και αντιλαμβάνεται ο θεατής, προστίθενται νέα απροσδιόριστα αποτελέσματα – είναι αυτό που λέμε καινούριο. Όταν ζεις αληθινά ζωγραφίζεις αληθινά. H ζωγραφική αλλάζει μαζί με την ζωή. Γιατί άραγε οι άνθρωποι ζωγραφίζουν;

ΤΑΣΟΣ ΜΙΣΟΥΡΑΣ

Σε αυτή την έκθεση στην γκαλερί Άλμα συνεκθέτουν έξι σημαντικοί καλλιτέχνες ζωγράφοι που τους έχει συμβεί αρκετές φορές και βρίσκονται μαζί σε ένα νεωτερικό προχώρημα.
Στιγμές έμπνευσης και ζωγραφικά έργα που μας καλούν να ξαναδούμε τις ήδη γνωστές ζωγραφικές αξίες.
Κείμενο: Χ. Κατσατσίδης Επιμέλεια: Μαρία Αλμπάνη

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΑΤΣΙΔΗΣ

Event Information

Alma Contemporary Art Gallery, Υψηλάντου  24, Κολωνάκι, 10676, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 12 Δεκεμβρίου – 18 Ιανουαρίου 2020
Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη Πέμπτη και Παρασκευή 11.00 – 14.30 και 17.30 – 21.00 Τετάρτη και Σάββατο 11.00-15.00 ή με ραντεβού
Πληροφορίες: τηλ./ fax.:: +30 2114003160 almagallery@gmail.com www.galleryalma.com
Αρχική εικόνα Μιχάλης Μανουσάκης

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗΣ

Last modified: 12/12/2019