Ένα νέο Κέντρο Τεχνών στη Νέα Μάκρη

Tο Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στο φιλότεχνο κοινό στο χώρο Τέχνης, στη Νέα Μάκρη.
Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για τους σκοπούς και τα επιμορφωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του κέντρου και να δουν αντιπροσωπευτικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής πολλών από τους αξιόλογους εικαστικούς που συνδράμουν και υποστηρίζουν το νέο αυτό συλλογικό τόλμημα.
Το 2017, ο Μάριος Αρμάος οραματίστηκε τον εκπολιτιστικό σύλλογο «Marathon Art Festival» ο  οποίος και ιδρύθηκε με την συμβολή και υποστήριξη αξιόλογων φιλότεχνων μελών. Ακολούθησαν οι θεσμικές εικαστικές δράσεις «Μαραθώνιο Συμπόσιο Ζωγραφικής», «Marathon Art Gallery» και «Marathon Open Art»  που συνεχίζονται αδιαλείπτως.
Το 2023, το «Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών» βρήκε πολύ γρήγορα σημαντικούς ένθερμους υποστηρικτές και αρωγούς, όχι μόνο τον ζωγράφο Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά και μίας πλειάδας εικαστικών. Εικαστικών με σημαντική πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αλλά και ταλαντούχων νεότερων. Ενδεικτικά αναφέρονται οι: Άγγελος, Αχιλλέας Αϊβάζογλου, Σώτος Αλεξίου, Κάτια Βαρβάκη, Στάθης Βατανίδης, Βασίλης Βλάχος, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Αγγέλικα Κοροβέση, Ιωάννης Κούτρικας, Φίλιππος Κούτρικας, Μαρία Κτιστοπούλου, Αθηνά Λατινοπούλου, Κατερίνα Μαρούδα, Θεόδωρος Πανταλέων, Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλης Ρήνας, Βασίλης Σολιδάκης, Νίκος Στρατάκης, Βασιλική Φίλου, Μανώλης Χάρος και άλλοι. Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών
Το Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών υλοποιήθηκε με όραμα την προώθηση του Πολιτισμού στην ευρύτερη περιοχή της βορειοανατολικής Αττικής, την επαφή των φιλότεχνων με τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία και τους δημιουργούς μέσω εκθέσεων και εικαστικών events καθώς και την εξοικείωση και εκπαίδευση του κοινού μέσα από ειδικά προγράμματα, σεμινάρια, επιστημονικές ημερίδες και διαλέξεις, όχι μόνο για τις διάφορες εκφράσεις της Τέχνης όπως η ζωγραφική, η αγιογραφία, η γλυπτική, η χαρακτική, η εικονογράφηση αλλά και την ίδια την «Ιστορία της Τέχνης».
Ως κέντρο που προάγει την Τέχνη και τον Πολιτισμό, θα παρέχει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες να εκθέσουν το έργο τους είτε ατομικά είτε συμμετέχοντας σε ομαδικές εκθέσεις.
Οι φιλότεχνοι θα μπορούν να  επισκέπτονται τις εκθέσεις και τα σεμινάρια Τέχνης που ανά καιρούς θα διοργανώνονται. Για τους έχοντες καλλιτεχνική δημιουργική διάθεση, υπάρχουν εκπαιδευτικά επιμορφωτικά προγράμματα με εισηγητές και διδασκάλους τους ζωγράφους Αλέξανδρο Παπακωνσταντίνου και Αχιλλέα Αϊβάζογλου για τη ζωγραφική τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες, τον αγιογράφο Γιάννη Θεοδωρακόπουλο για τα μαθήματα αγιογραφίας και τον Βασίλη Βλάχο για τα μαθήματα χαρακτικής.

Event Information

Διεθνές Μαραθώνιο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών ΔΙ.ΜΑ.ΚΕΤ  IMVAC
Λιβισίου 13, 190 05 Νέα Μάκρη Αττικής
Εγκαίνια: Σάββατο 22 Απριλίου, 12.00 – 17.00
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα και Τρίτη 10.00 – 14.00 Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10.00 – 14.00 &  17.00 – 20.00 Σάββατο 10.00 – 14.00 Κυριακή Κλειστά.
– www.imvac.gr  –  contact@imvac.gr   – 22940 97804

 

 

Last modified: 25/04/2023