Έλληνες καλλιτέχνες στην Art Market Budapest

Με πέντε καλλιτέχνες η γκαλερί Άλμα συμμετέχε ιστη φετινή Art Market Budapest. Είναι οι εικαστικοί Γρηγόρης Γκρόζος, Μιχάλης Κιούσης (αρχική εικόνα), Δημήτρης Κόκορης, Κωνσταντίνος Πάτσιος και Βάνα Φερτάκη. Πέντε φαινομενικά διαφορετικοί καλλιτέχνες που ενώνουν τις δυνάμεις τους προτείνοντας μια πολυφωνική αφήγηση.

Κωνσταντίνος Πάτσιος

Ο Μιχάλης Κιούσης, χρησιμοποιώντας ελάχιστες οπτικές πληροφορίες σχετικά με τον τόπο που αφηγείται, επιδιώκει μια ολοένα και πιο οικουμενική σύνδεση με το θεατή. Οι αφαιρετικές συνθέσεις του Δημήτρη Κόκορη, με γνώμονα πάντα τον πειραματισμό και το τυχαίο, φέρνουν τον θεατή αντιμέτωπο με μορφές ταυτόχρονα οικείες και άγνωστες. Ο Κωνσταντίνος Πάτσιος μας παρασύρει σε ένα ταξίδι από την εννοιολογική τέχνη στον εξπρεσιονισμό και την ποπ αρτ, μέσω των πολυεπίπεδων και σύνθετων κολλάζ του.

 Δημήτρης Κόκορης

Δημήτρης Κόκορης

Οι εσωτερικοί χώροι της Βάνας Φερτάκη μας προσκαλούν να αναρωτηθούμε τι μπορεί να διαμορφωθεί, εν τέλει, μέσα από την ασάφεια, ενώ οι μικρόκοσμοι του Γρηγόρη Γκρόζου εξιστορούν τη συνύπαρξη διαφορετικών πραγματικοτήτων και διαπραγματεύονται θεμελιώδη ζητήματα όπως η ιστορία, η γνώση και η φύση της πραγματικότητας…

Βάνα Φερτάκη

Κάθε χρόνο, η κορυφαία αυτή διεθνής έκθεση τέχνης της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, συγκεντρώνει εκθέτες από πέντε ηπείρους. Έτσι και φέτος, περισσότερες από 100 γκαλερί θα συμμετάσχουν στην Art Market Budapest με ζωγραφική, γλυπτική, εγκατάσταση, φωτογραφία και art projects, σε μια ποικιλόμορφη καλλιτεχνική πλατφόρμα.

  • Η Art Market Budapest διαρκεί από τις 7 ως τις 10 Οκτωβρίου.

    Γρηγόρης Γκρόζος

Last modified: 27/09/2021