Έλενα Αντωνοπούλου – Δημήτρης Πετρολέκας σε μια «σιωπηρή συνομιλία…»

Τους δυο νέους καλλιτέχνες τους συναντήσαμε πριν από δύο χρόνια (Μάιος 2019) να συνεκθέτουν στην  ομαδική έκθεση – μνήμη για τα εκατό χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Η  Έλενα Αντωνοπούλου εξέθετε το έργο της «Μνήμες», παρουσιάζοντας φωτογραφικό υλικό σε τρισδιάστατη μακέτα. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πετρολέκας, παρουσίασε το «Ενθύμιο», μια μεικτή τεχνική πάνω σε φωτογραφίες εποχής.

Έλενα Αντωνοπούλου

Αυτή τη φορά η Έλενα και ο Δημήτρης συναντώνται στη διατομική έκθεση «ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. Τοπία-μυθοπλασίες σε μαύρο – άσπρο». Πρόκειται για έργα επίτοιχα, μικρών κυρίως διαστάσεων, όπου κυριαρχεί η χρήση του άσπρου- μαύρου και της φωτογραφίας. Η έκθεση παρουσιάζεται στη γκαλερί «Εικαστικός Κύκλος ΔΛ» (Ακαδημίας) από τις 11 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου.

Δημήτρης Πετρολέκας, Ενθύμιον, Μικτή τεχνική 22 x 32 εκ.

Η ιστορικός τέχνης Ασημίνα Κανιάρη στο κείμενο της για την έκθεση αναφέρει για τα έργα τους: «Τα πορτραίτα της Αντωνοπούλου είναι εικόνες πραγματικών προσώπων που κατοικούν στον κόσμο της μυθοπλασίας ως προέκταση του εικαστικού έργου και της εικαστικής αφήγησης στη νέα διάσταση του σύγχρονου έργου, όπως και τα τοπία του Πετρολέκα, και μας καλούν να συνομιλήσουμε μαζί τους μέσα από την γλώσσα που μας υποβάλλει η εικαστική τους ατμόσφαιρα, η ατμόσφαιρα των σκούρων ρούχων-ενδυμάτων και του άσπρου-μαύρου του φιλμ, σιωπηρά».

Έλενα Αντωνοπούλου

Δημήτρης Πετρολέκας

Event Information
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα
Διάρκεια Έκθεσης: 11 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2021
Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη – Σάββατο 11.00 – 16.00,  Τρίτη,  Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 20.00 Δευτέρα κλειστά
E-mail: info@ikastikoskiklos.com Site: www.ikastikoskiklos.com, Facebook page: www.facebook.com/ikastikoskikloslymperopoulos  Instagram account: www.instagram.com/ikastikoskiklos

 

 

Last modified: 10/05/2021