Έκφραση: Επανεκκίνηση με 13 καλλιτέχνες

Η αίθουσα  τέχνης εκφραση – γιαννα γραμματοπουλου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Overmorrow» από τις 25 Ιουνίου ως τις 24 Ιουλίου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Μιχάλης Αρφαράς, Απόλλων Γλύκας, Κορνήλιος Γραμμένος, Μάριον Ιγγλέση, Αντιγόνη Καββαθά, Τζουλιάνο Καγκλής (αρχική εικόνα), Παναγιώτης Μπαξεβάνης, Νίκος Παπαδημητρίου, Ηλίας Σιψάς, Άγγελος Σκούρτης, Κώστας Τσώλης, Παντελής Χανδρής.

Αντιγόνη Καββαθά ΤΙΜΩΡΙΑ PUNISHMENT 2020, 0,43×0,60m, μικτή τεχνική

Η συνύπαρξη 13 εικαστικών καλλιτεχνών – συνεργατών της γκαλερί σε μια συγκυρία παράδοξη, αναπάντεχη και αταξινόμητη. Μια έκθεση που επιθυμεί να επικεντρωθεί στις ποιότητες δουλειάς των συμμετεχόντων σ’ αυτήν, αλλά και στην επικοινωνιακή δυναμική της τέχνης, που έδινε πάντα τη δική της απάντηση, άρθρωνε τον δικό της λόγο σε κρίσιμα ερωτήματα και ζητήματα, επιδίωκε με τον μοναδικό της τρόπο την «έξοδο» από παγιδευμένες καταστάσεις και πραγματικότητες.

Άγγελος Σκούρτης 

Διαφορετικές γραφές και μέσα, υλικά και πρακτικές, θεματικές επιλογές και εκφραστικοί τρόποι συναντώνται στον χώρο της γκαλερί, με το κάθε έργο να αφηγείται μια ιστορία όπου το προσωπικό βίωμα και η ευαισθησία του δημιουργού ανοίγεται στη συλλογική εμπειρία. Φυσικά, η τέχνη δεν μπορεί να δώσει άμεσες λύσεις αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη δύναμή της, να επιζητά τη συνέργεια και τη συμμετοχή, να κινείται και να εμπνέεται από τις εκφάνσεις της καθημερινότητάς μας.

Αννίτα Αργυροηλιοπούλου

Και ταυτόχρονα, να προσφέρει ελπίδα και ομορφιά, να οδηγείται, υπερβαίνοντας τις δεσμεύσεις και τα στερεότυπα του θεωρητικού λόγου, σε μια καθαρή παρουσίαση πρωταρχικών εννοιών και συμπεριφορών της ανθρώπινης ύπαρξης, να ωθεί στον προβληματισμό και την εξωτερίκευση, την κριτική στάση και τον διάλογο, να δημιουργεί αισθήματα ανάτασης και ανθρωπισμού, να εμψυχώνει και να πυροδοτεί το νέο, να περιλαμβάνει και να προτείνει ιδέες και στάσεις ζωής που δεν εγκλωβίζονται αλλά διαρκώς επαναπροσδιορίζονται σε ενεστώτα αλλά, πρωτίστως, σε μέλλοντα χρόνο.
Γιάννης Μπόλης, Ιστορικός Τέχνης

Μάριον Ιγγλέση, Oscar, Acrylics on aluminum, 70x100cm

Event Information
ekfrasi – yianna grammatopoulou, Βαλαωρίτου 9α, Αθήνα 10671
Διευρυμένο ωράριο εγκαινίων: Πέμπτη 25 Ιουνίου, 12.00 – 21.00
Διάρκεια έκθεσης: : 25 Ιουνίου – 24 Ιουλίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11.00 – 20.00, Σάββατο 11.00 – 15.00, Κυριακή, Δευτέρα κλειστά. Πληροφορίες: tel:0030 210-3607598, fax: 0030 210-3607546, info@ekfrasi-art.gr,  www.ekfrasi-art.grhttp://www.facebook.com/pages/ekfrasi-yianna-grammatopoulou
Με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας  ακολουθούνται οι οδηγίες για αποφυγή συνωστισμού και τηρούνται τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του COVID-19, που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ και τα αρμόδια Υπουργεία.

Νίκος Παπαδημητρίου

Last modified: 25/06/2020