7 καλλιτέχνες από τη «γκαλερί 7» στην Art Athina

 Επτά καλλιτέχνες παρουσιάζει στη φετινή ArtAthina η γκαλερί «7». Είναι ο Θωμάς Διώτης», η Αλεξάνδρα Ισακίδη, η Ελένη Μιχαήλου, ο Χρήστος Μπουρονίκος, η Νίκη Νικολαΐδη, ο Θανάσης Παναγιώτου και η Ματίνα Σταυροπούλου (Booth A7).

Ελένη Μιχαήλου – Πάνω από την ταράτσα που μεγάρου ΣΤΑΘΑΤΟΥ «αντιμετωπίζει» την ακρόπολη όπως οι τότε κυρίες του μεγάρου μέσα από τις ακουαρέλες της σε μικρές διαστάσεις.

Αλεξάνδρα Ισακίδη – Η μεγάλη της αδυναμία στο φυσικό περιβάλλον την παροτρύνει στην δημιουργία μεγάλων διαστάσεων έργων [ακουαρέλα πάνω σε χαρτιά].

Ματίνα Σταυροπούλου – Τα σχέδια και οι μελέτες ,άλλοτε αναπαραστατικά κι άλλοτε αφαιρετικά, αποδίδουν μέσω των γραφισμών και της βίαιης χρωματικής χειρονομίας, την ανατρεπτική και χαρισματική προσωπικότητα της των μοντέλων της.

Θωμάς Διώτης – Ένα περιστατικό μπρος στα μάτια του, σε ηλικία 9 ετών [ένα κοπάδι πρόβατα κάηκε μπροστά του από κεραυνό] στάθηκε η αφορμή για να την δημιουργία των καμένων προβάτων σε γλυπτά από plexy glass.

Χρήστος Μπουρονίκος – Πάνω σε τυπογραφικούς τσίγκους από χώρους ανακύκλωσης δημιουργεί τα καινούργια ζωγραφικά του έργα όπου τα χέρια εισχωρούν σημειολογικά στο παιχνίδι των συμβολισμών ψηλαφώντας & τα ίχνη του πολιτισμού στην Τέχνη των καιρών μας.

Νίκη Νικολαΐδη –  Με ύφασμα και κλωστές δημιουργεί αγαπημένα & ξεχασμένα ζωάκια.

Θανάσης Παναγιώτου – Μέσα από τα έργα « προσπαθεί» να «υποστηρίξει» την άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με την φύση που τόσο έχουμε ανάγκη στις μέρες μας.              

 Art Athina 20-24 IOYNIOY,
ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: Ρηγίλλης & Β. Γεωργίου β΄17-19 Αθήνα

Last modified: 14/06/2018