26 καλλιτέχνες προτείνουν στον Εικαστικό Κύκλο Sianti

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ένα χρόνο κλείνει στο νέο του χώρο ο Εικαστικός Κύκλος Sianti και το γιορτάζει δεόντως. Η γνωστή γκαλερί καλεί τους φίλους της σε μια άκρως γιορτινή έκθεση προσφέροντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα που απαιτούν οι ημέρες. Οι φίλοι του Εικαστικού – παλιοί και νέοι- έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην έκθεση «Μικρά Ζωγραφικά». Είναι η καθιερωμένη για το γιορτινό Δεκέμβριο έκθεση της γκαλερί, που φέτος, όπως προαναφέραμε έχει κάθε λόγω να είναι πιο πλούσια και πιο εντυπωσιακή. Έναν ολόκληρο μήνα λοιπόν, από τις 9 Δεκεμβρίου ως τις 9 Ιανουαρίου τα «Μικρά Ζωγραφικά» μας περιμένουν.
Στην έκθεση, παρουσιάζονται έργα μικρών διαστάσεων παλιών και νέων συνεργατών του Εικαστικού Κύκλου Sianti με στόχο να γεμίσουν οι ημέρες των εορτών με χρώματα και ευχές. Μέσα από εικαστικές δημιουργίες θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν την τέχνη του δώρου για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και όχι μόνο.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΛΗΣ

Συμμετέχουν 26 εικαστικοί, με παλαιότερα αλλά και νέα έργα που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για την συγκεκριμένη έκθεση, αντιπροσωπεύοντας όλες τις τάσεις της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, σε μία ξεχωριστή «συνεύρεση» που αποτελεί πλέον θεσμό για τις εορταστικές ημέρες δίνοντας νέα έννοια στην φράση «εικαστικό δώρο» για όσους θέλουν να ξεχωρίσουν.
Την ημέρα των εγκαινίων το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τους δύο γνωστούς εικαστικούς Παναγιώτη Σιάγκρη και Κωνσταντίνο Τόλη επί το έργον καθώς θα δημιουργήσουν ζωντανά μπροστά τους ένα έργο από κοινού. Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν με την αγορά ενός λαχνού 5-10 ευρώ να συμμετάσχουν στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί ώστε να αποκτήσουν το συγκεκριμένο έργο. Στο τέλος της έκθεσης ένας από αυτούς θα φύγει με ένα πρωτότυπο έργο τέχνης, ενώ τα χρήματα θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΑΓΚΡΗΣ

Συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί: Πασχάλης ΑγγελίδηςΑντώνης ΑπέργηςΓιάννης ΒαλυράκηςΚώστας Βαρώτσος, Σπύρος Βασιλείου, Μάρκος Βένιος, Χρίστος ΚαράςΣτέφανος ΔασκαλάκηςΔημήτρης ΚούκοςΔημοσθένης ΚοκκινίδηςΘανάσης ΛάλαςΜιχάλης ΜακρουλάκηςΑνδρέας ΝικολάουΗλίας ΠαπανικολάουΜίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη, Μανώλης Σαριδάκης, Παναγιώτης ΣιάγκρηςΣωτήρης ΣορόγκαςΒασίλης ΣπεράντζαςΚώστας ΣπυριούνηςΓιώργος ΣταθόπουλοςΚωνσταντίνος Τόλης, Γιάννης Τσαρούχης, Μανώλης ΧάροςCacao Rocks, και Άρης Στοΐδης.

Αρχική εικόνα: Έργο του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥ

Event Information
Εικαστικός Κύκλος Sianti, Βασ. Αλεξάνδρου 2 και Μιχαλακοπούλου, Αθήνα, πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη
Εγκαίνια: Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, 11.00 το μεσημέρι
Διάρκεια έκθεσης: 9 Δεκεμβρίου – 9 Ιανουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Πέμπτη- Παρασκευή  10.00-20.00 Τετάρτη 10.00-15.00 Σάββατο 10.00-16.00 Κυριακή και Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ. 210 7245432, 210 3648335 www.ikastikos-kiklos.com  info@ikastikos-kiklos.com Μετρό Ευαγγελισμός

Last modified: 08/12/2017