Όσα έχει να πει η βίλα Ιολα 32 χρόνια μετά. Ντοκιμαντέρ του Θάνου Αγγελή

Tο ντοκιμαντέρ, «Βίλα Ιόλα, Ταξίδι στον Χώρο και Χρόνο», είναι ένα οδοιπορικό στους χώρους του σπιτιού που έζησε ο παγκοσμίου φήμης συλλέκτης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας, και το οποίο φιλοξένησε ορισμένα από τα σπουδαιότερα σύγχρονα έργα τέχνης. Το ντοκιμαντέρ σκηνοθέτησε ο Θάνος Αγγελής σε σενάριο του ίδιου και του Μανώλη Οικονόμου που έκανε και την έρευνα.

Η έρευνα ξεκινά την δεκαετία του 1950, από την γέννηση της ανιψιάς του Λένας στο τότε μικρό και λιτό σπίτι της αραιοκατοικημένης  Αγίας Παρασκευής, και φτάνει μέχρι και σήμερα, που το σπίτι των 1700τμ στέκει εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο, περικυκλωμένο από οκταόροφες πολυκατοικίες.
Για πρώτη φορά από το 1987 η ανιψιά του Ιόλα, Λένα Κουτσούδη – Ιόλα και ο σύζυγος της Γκυ Νατάν, μιλούν για την ιστορία του κτιρίου το οποίο ζωντανεύει μέσα από τις μοναδικές αφηγήσεις τους και μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.
Ακολουθώντας την ιστορία της Λένας Ιόλα, ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του μεγάλου συλλέκτη, αποκρυπτογραφούμε πτυχές της παράξενης αυτής οικίας και για πρώτη φορά καταρρίπτουμε μύθους που την περιβάλουν.

Θάνος Αγγελής – Μανώλης Οικονόμου

Είναι μια παραγωγή της Angelis Films Ltd. Αφήγηση: Μανώλης Οικονόμου Διεύθυνση Φωτογραφίας: Αλέξανδρος Καραίσκος Μουσική : Γιάννης Κονσολάκης Ιστορικός Τέχνης/ Επικοινωνία: Χαρίσια Χατζητσολή, Ηχοληψία: Διονύσης Παπαδημητρίου, Βοηθός Φωτογράφου: Θεόδωρος Διαμαντής, Boom/Grip: Παύλος Ραφαήλ, Μοντάζ: Θάνος Αγγέλης, Διεύθυνση Παραγωγής: Χαρίλη Μυλωνοπούλου, Γραφικά: Γιώργος Κώστογλου, Εξοπλισμός – Σπικάζ: Dk Video Productions, Στούντιο Ηχογράφισης: Paraktio Studio, Μουσικοί : Franc Shestani / Δάφνη Μέγγου / Θωμάς Μπίκας / Μιράντα Ζαχοπούλου, Παραγωγοί : Μανώλης Οικονόμου / Θάνος Αγγέλης / Αλέξανδρος Καραίσκος,Διάρκεια : 60 λεπτά.

 

 

Last modified: 08/02/2019