Ψυχικό: Μνήμες ενός αιώνα

Το συναίσθημα είναι αυτό που μπορεί να ανασύρει ένα στιγμιότυπο από τη λήθη και να το κάνει να λάμψει. Αυτός είναι ο στόχος των φωτογραφικών μας άλμπουμ στο σπίτι, ο στόχος οικογενειακών αντικειμένων. Μέσα από την επαφή μας με το φωτογραφικό ή αρχειακό υλικό εισχωρούμε στην εικόνα και την ιστορία της.
Οι κάτοικοι του Ψυχικού και Νέου Ψυχικού έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν μια παρόμοια αναδρομή στην απαρχή των δύο οικισμών με την έκθεση αρχειακού υλικού και τεκμηρίων που πραγματοποιείται στο «Κέντρο Εικαστικών Τεχνών «Γ. Καρύδης».
Τον περυσινό Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε έκθεση με αρχειακό υλικό για την ίδρυση της Φιλοθέης από τον πρώτο οικισμό της Νέας Αλεξάνδρειας μέχρι την ολοκλήρωση της Κηπούπολης όπως την γνωρίζουμε σήμερα.
Εφέτος με την απόκτηση και άλλου πρωτότυπου έντυπου υλικού από το «Αρχείου Λάμπρου», συνεχίζεται η παρουσίαση με χάρτες, σχέδια, αποδείξεις και στοιχεία που αφορούν στην ίδρυση των οικισμών Ψυχικού και Νέου Ψυχικού.
Οι τρεις πόλεις που συγκροτούν το Δήμο Φιλοθέης Ψυχικού γεννήθηκαν στις αρχές του 20ου αι. Σήμερα, στον αιώνα της μεγάλης διάχυσης της πληροφορίας με ηλεκτρονικά μέσα, σιγά – σιγά χάνεται το έντυπο υλικό μιας άλλης εποχής.
Στόχος η συγκέντρωση τεκμηρίων και αποδείξεων που αναφέρονται στις τρεις πόλει. Η έκθεση συνοδεύεται από έναν όμορφο και χρήσιμο κατάλογο στον οποίο καταγράφονται πληροφορίες, σχέδια και εικόνες από μιαν άλλη εποχή και θα διαρκέσει για ικανό χρονικό διάστημα ώστε να δοθεί η ευκαιρία να την επισκεφθούν όλοι οι κάτοικοι και κυρίως οι μαθητές των σχολείων για τους οποίους θα εκπονηθεί ένα ευχάριστο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Υπεύθυνη του προγράμματος Νέλλη Λάβδα, πρόεδρος ΟΚΑΟΑ

Event Information
«Κέντρο Εικαστικών Τεχνών Γ. Καρύδης», Αριάδνης 13 και Νιόβης, Φιλοθέη
Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 20 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή: 10.00 – 13.00 Τετάρτη, Πέμπτη: 17.00 – 19.00
Πληροφορίες: Τηλ : +30 210 67 49 860

Last modified: 13/11/2018