Φοιτητές της ΑΣΚΤ παρουσιάζουν καλοκαιρινή τους δουλειά στην Ύδρα

Παρασκευή Κούκκου, Ναταλία Κουρσούμη

Στo πλαίσιο των δράσεων της Ανωτάτης Σχολής Kαλών Tεχνών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Αύγουστο θερινό εργαστήριο με το τίτλο «Challenges in the modern art world». Το εργαστήριο αυτό είχε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος έγιναν εισηγήσεις από τη Δρ Εύα Κέκου, ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια για  θέματα που αφορούν τέχνη στη μοντερνικότητα, τέχνη με νέες τεχνολογίες, τέχνη στο δημόσιο χώρο, ψυχογεωγραφία, διάδραση, κοινοτική τέχνη κλπ. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου φοιτητές και πτυχιούχοι της ΑΣΚΤ δούλεψαν με θέματα που συζητήθηκαν στο θεωρητικό μέρος του εργαστηρίου. Ο χώρος και το περιβάλλον της Ύδρας όσο και το ανάλογο θεωρητικό υπόβαθρο και βιβλιογραφία   αποτέλεσαν την έμπνευσή των καλλιτεχνών για τη δημιουργία δύο σύνθετων έργων( βίντεο, φωτογραφία ) και (γλυπτική, φωτογραφία, βίντεο) ως εγκατάσταση. Το εργαστήριο έθεσε το ερώτημα παραφράζοντας τη ρήση του Ουμπέρτο Έκο «είναι ο Αύγουστος ο μήνας χωρίς ειδήσεις». Αναπτύσσοντας την ιδέα ότι ο μήνας των διακοπών είναι ένας μήνας κενός υποχρεώσεων αλλά γεμάτος από ιδέες και συναισθήματα που μας προκαλεί άλλοτε ο περιβάλλοντας χώρος και άλλοτε το ίδιο το γεγονός ότι βρισκόμαστε μέσα σε ένα νέο περιβάλλον αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και με το χρόνο στη πιο σκληρή μορφή του, αυτή εντός της οποίας  επιβάλλεται η  περαιτέρω ενδοσκόπηση αλλά και παρατήρηση. Με ένα τρόπο λοιπόν οι ειδήσεις υπάρχουν, ανασύρονται  από το υποσυνείδητο αλλά και επικοινωνούνται.

Χριστίνα Λουκίδη, Μάγια – Γαλάτεια Ταπεινού

Ο κύκλος αυτός των εργασιών με το τίτλο Psycho-geographies και τα έργα που προέκυψαν από το εργαστήριο παρουσιάζονται στο Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Ύδρας από τις 10 ως τις 13 Νοεμβρίου.
Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, το θερινό εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο σταθμό της Σχολής της Ύδρας παρουσιάζουν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου στις 20.30 με συμμετοχή των καλλιτεχνών και της εισηγήτριας Δρ. Εύα Κέκου, ιστορικού τέχνη/θεωρητικού πολιτισμού. Οι καλλιτέχνες θα μιλήσουν για τη διαδικασία παραγωγής των έργων τους, την έμπνευσή τους και την επίδραση της διαμονής τους στο νησί (residency) στην καλλιτεχνική τους αυτή δράση. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκομένους και το κοινό.
Τα έργα εκτίθενται σε τριήμερη βάση στο δεύτερο χώρο του Ιστορικού Μουσείου/αρχείου Ύδρας. Τα εγκαίνια θα γίνουν μετά τη παρουσίαση και η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό Σάββατο και Κυριακή.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Χριστίνα Λουκίδη, Μάγια – Γαλάτεια Ταπεινού (οn going project) και Παρασκευή Κούκκου, Ναταλία Κουρσούμη(κάθε μέρα θα σε ξεχνάω). Με την επιστημονική και καλλιτεχνική καθοδήγηση των κκ. Εύα Κέκου, Γιάννη Μελανίτη.

Event Information
Ιστορικό Μουσείο/αρχείο Ύδρας
Εγκαίνια: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 10 ως τις 13 Νοεμβρίου
Ώρες πρόσβασης στο κοινό: Παρασκευή 20.0 – 21.00 παρουσίαση από τους καλλιτέχνες και συζήτηση με το κοινό 21.00 εγκαίνια Σάββατο 11.30-17.30 Κυριακή 11.30 – 17.30
Επικοινωνία: Τηλέφωνο μουσείου & επικοινωνία εκδήλωσης 6972 0111 83

 

Last modified: 15/11/2017