Φεβρουάριος στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

To Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης δίνει και το Φεβρουάριο ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα σαββατοκύριακα των παιδιών 2-12 ετών! Σε κλίμα αποκριάτικο- και όχι μόνο- παιδιά και γονείς γνωρίζουν το συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία  και μουσική!

Παιδιά 2 – 3,5 ετών
Χοπ χοπ, μπαμ μπαμ, χρατς χρατς, φςςς φςςς…  Ένα mobilé με φασαριόζικα ζώα
Κυριακές 4 και 11 Φεβρουαρίου στις  11.30-13.00
Με αποκριάτικη διάθεση και μουσική pop και όπερα, θα ακούσουμε τα παθήματα ενός φοβητσιάρη λαγού που ξεσήκωσε όλα τα ζώα του δάσους. Θα χορέψουμε στους ρυθμούς των ζώων με μουσική από τα σώματά μας και θα αντλήσουμε έμπνευση από τα έργα του David Hockney για να παίξουμε με φωτογραφίες και ζωγραφιές. Θα φωτογραφηθούμε, θα ζωγραφίσουμε, θα κόψουμε, θα διπλώσουμε, θα φτιάξουμε origami και στο τέλος, θα δημιουργήσουμε το δικό μας ρυθμικό mobilé.
Γονείς και παιδιά, φορέστε άνετα και πρόχειρα ρούχα και ετοιμαστείτε να λερωθούμε, γιατί σίγουρα θα λερωθούμε!
Απαραίτητη η παρουσία γονέα
Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου
Εισιτήριο:€15 Φίλοι ΜΚΤ: €12   

Παιδιά 4-5 ετών
Κομάντσι. Ο καθιστός βούβαλος και το γενναίο κοράκι
Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 11.00-12.30 και Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 11.30-13.00
Το πρώτο χιόνι έχει πέσει στις μεγάλες πεδιάδες της Οκλαχόμα. Τα πάντα έχουν παγώσει και τα ζώα βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο. Ο αρχηγός, ο Καθιστός Βούβαλος, αναθέτει στο κοράκι να δώσει μία λύση κι εκείνο πετάει ψηλά, πέρα και πάνω από τα αστέρια ως το Μεγάλο Πνεύμα και φέρνει τη σωτηρία.
Αυτόν και άλλους μύθους θα δούμε και θα ακούσουμε στο εργαστήριο για τη φυλή των Κομάντσι που ήταν συλλέκτες τροφής και σπουδαίοι κυνηγοί. Θα τους ακολουθήσουμε στα ταξίδια τους πάνω στα άλογα, θα τους δούμε να κατασκηνώνουν και να φτιάχνουν τις Τί-πι σκηνές τους, να πολεμούν και να στολίζουν το κεφάλι τους με σύμβολα ανδρείας. Στη συνέχεια, θα βρούμε τα δικά μας σύμβολα για να φτιάξουμε τα φτερά του αρχηγού και να μεταμφιεστούμε σε Κομάντσι. Θα πάρουμε φτερά, φύλλα, χαρτί, χάντρες, νήματα και άλλα πολλά, θα τα ενώσουμε, θα τα κολλήσουμε και θα κάνουμε το πιο μεγάλο και μακρύ καπέλο αρχηγού Κομάντσι!
Στο τέλος γονείς και παιδιά θα βαφτούν με τα χρώματα του πολέμου.  
Με την Αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου και  την Αναπτυξιακή Ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου. Εισιτήριο: €10     

Για παιδιά 5-7 ετών
Παράξενα Μουσεία
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 11.30-13.30

Το ήξερες ότι υπάρχει μουσείο του Γίγαντα, μουσείο της Τρίχας, μουσείο Γεύσης και άλλα πολλά παράξενα μουσεία;
Σε προσκαλούμε λοιπόν να έρθεις να κατασκευάσεις κι εσύ παράξενα μουσεία, να δημιουργήσεις με διάφορα υλικά (σύρματα, ξύλα, μπογιές, πηλό κλπ) τα εκθέματα που θα περιλαμβάνουν τα μουσεία αυτά και τους τρόπους που το κοινό θα αλληλεπιδρά μαζί τους!

Για παιδιά 5-7 ετών
Μουσείο της ιστορίας της Οικογένειας
Σάββατο 10  Φεβρουαρίου 11.00-13.00
Το εργαστήριό μας, αυτή τη φορά, θα αφορά στην οικογένεια, και ό,τι αυτό σημαίνει για τον καθένα από εμάς. Φέρε πληροφορίες για την οικογένειά σου, φωτογραφίες από το σπίτι, από τις διακοπές, από τη μαμά, τον μπαμπά, τη γιαγιά και  ό,τι άλλο εσύ νομίζεις πως αντιπροσωπεύει την οικογένειά σου. Αναλύοντας την έννοια της οικογένειας, θα  δημιουργήσουμε μια μακέτα μουσείου που θα στεγάσει τις σκέψεις μας, τους προβληματισμούς και την αγάπη γι’ αυτό που ο καθένας μας καταλαβαίνει ως οικογένεια.

Για παιδιά 7-10 ετών
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 11.30 – 13.30
Αναζητώντας τους θησαυρούς του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, θα κάνουμε μία περιήγηση  στους ορόφους του μουσείου συμμετέχοντας σ’ ένα κυνήγι θησαυρού. Όταν θα έχουμε  πια γνωρίσει αρκετά από τα εκθέματα και τα μυστικά τους, θα επιστρέψουμε στο εργαστήριο, όπου, χρησιμοποιώντας διάφορα εικαστικά υλικά, θα κατασκευάσουμε, σε ομάδες, τη δική μας εκδοχή ενός μουσείου με εκθέματα από τις συλλογές του Μουσείου.
Με την Εικαστικό-Art Therapist Νιόβη Σταυροπούλου και την Εικαστικό Χρυσούλα Πλακιώτη
Εισιτήριο: €12 Φίλοι ΜΚΤ: €10  

Γονείς και παιδιά 6 – 12 ετών
Ακολουθώντας τον Διόνυσο
Κυριακή 11Φεβρουαρίου 11.30-12.30
Ακολουθούμε τον θεό Διόνυσο στις περιπέτειές του. Γνωρίζουμε τους φίλους, τις συνήθειες αλλά και τις μυστικές του δυνάμεις. Μια διαδρομή γεμάτη εξερεύνηση, φάρσες αλλά και μεταμορφώσεις….

Το χρήμα στην Αρχαιότητα
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 11.00-12.00
 Πού, ποιος, πότε και γιατί έκοψε το πρώτο νόμισμα; Ποιες ήταν οι τράπεζες της αρχαιότητας; Ποια μυστικά μηνύματα μετέφεραν τα αρχαία νομίσματα; Μια  διαδρομή στην περιοδική έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης «Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα», γεμάτη  αποστολές!
Με την Αρχαιολόγο-Μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη
Εισιτήριο:  €5

Event Information
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4
T: 210 7228321-3
Πληροφορίες – Κρατήσεις:  Τηλ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή 10.00-13.00
Μπορείτε να παρακολουθείτε τις ημερομηνίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο www.cycladic.gr

 

Last modified: 27/01/2018