Το μυστικό της Εύας, μια νέα θεώρηση του μυστηρίου

H ena contemporary παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «il Segreto di Eva/ Το μυστικό της Εύας» σε επιμέλεια Virginia Monteverde και Viana Conti. Διάρκεια 29 Μαΐου έως 23 Ιουνίου.
Στην έκθεση συμμετέχουν: Connie Bellantonio, Isabel Consigliere, Carla Crosio, Georgia Fambris, Sabina Feroci, Lory Ginedumont, Carla Iacono, Pina Inferrera, Margherita Levo Rosenberg, Luisa Mazza, Virginia Monteverde, Paola Rando, Renata Soro, Marilena Vita

Lory Ginedumont

Η έκθεση προτείνει μια νέα καλλιτεχνική θεώρηση του Μύθου, του Θρύλου και του Μυστηρίου, μέσω μιας προσέγγισης βασισμένης στο γυναικείο φαντασιακό. Η έκθεση, σε κάθε έκδοσή της, προτείνει έργα και εμπνεύσεις που σέβονται και ερμηνεύουν τα συναισθήματα που οι τόποι ενίοτε εγείρουν στις δημιουργούς.
(…) Οι κατηγορίες των εικαστικών τεχνών στις οποίες επανέρχονται ή στις οποίες παρεισφρέουν, οι καλλιτέχνες της έκθεσης περιλαμβάνουν την ψηφιακή τέχνη, τη φωτογραφία, τις εννοιολογικές, συμβολικές ή με βάση το αντικείμενο εγκαταστάσεις, το βίντεο, τη ζωγραφική και τη γλυπτική.
Συνεπώς, στο πλαίσιο της έκθεσης εκπροσωπούνται τόσο η παράδοση όσο και η πρωτοπορία σε περιοχές στις οποίες η τεχνολογία διαλέγεται με την ποίηση, την ονειρική, φιλοσοφική, ψυχική, αλχημική, προσωπική και διαπροσωπική, παραστασιακή και βιβλική διάσταση. Με τον τρόπο αυτό ισχυροποιούνται δεσμοί και διασφαλίζεται η συνέχεια μεταξύ των έργων υπό παρουσίαση για τα οποία ο κοινός παρονομαστής είναι η γυναίκα. (….)
(από το κείμενο της Viana Conti )

 

Isabel Consigliere

Αρχική εικόνα: Renata Soro

Event Information
Αίθουσα Τέχνης ena, Βαλαωρίτου 9γ Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη, 29 Μαΐου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαΐου – 23 Ιουνίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 21.00, Τετάρτη: 11.00  – 16.00  Σάββατο 11.00 – 15.00 Κυριακή – Δευτέρα κλειστά ή κατόπιν συνεννόησης
Πληροφορίες: Τηλέφωνο:21 0338 8501

Last modified: 31/05/2018