Το γυμνό στη φωτογραφία σήμερα

Maria Frodl

Η Γκαλερί του L,a,boutique για δεύτερη συνεχή χρονιά, αφιερώνει τον Ιούνιο στη φωτογραφία γυμνού, και παρουσιάζει την ετήσια ομαδική έκθεση «Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα». Η έκθεση διαρκεί από τις 14 Ιουνίου ως τις 13 Ιουλίου.
Όπως αναφέρει η Ιστορικός Τέχνης, Άννα Χασανάκου στο κείμενο που συνοδεύει την έκθεση: «…Η Φωτογραφία ως πιο σύγχρονο μέσο στην ιστορία της Τέχνης, συνεχίζει την μακρά παράδοση της αποτύπωσης του γυμνού στην τέχνη, από την απαρχή της δημιουργίας της, με το γυμνό να υιοθετείται ως ένα διαρκώς εξελισσόμενο θέμα και να συμβαδίζει παράλληλα με την τεχνική εξέλιξη του ίδιου του μέσου αλλά και των εκάστοτε πολιτισμικών αλλαγών.

Vangelis Kalos

Ξεκινώντας με τις φωτογραφικές αποτυπώσεις γυμνών αγαλμάτων της ελληνικής και ρωμαϊκής γλυπτικής ή την καταγραφή του σώματος γυμνών μοντέλων για επιστημονικούς σκοπούς, σύντομα φτάνει στην ίδια την καλλιτεχνική πρακτική της φωτογραφικής εξερεύνησης του γυμνού ως καθαρής φόρμας. Από τον Alfred Stieglitz μέχρι τον Robert Mapplethorpe και την Annie Leibovits, από τον Edward Weston μέχρι τη Diane Arbus, τον Helmut Newton ή τον προκλητικό Andres Serrano, το γυμνό σώμα δεν έπαψε ποτέ να “ερεθίζει” τα μάτια τόσο του καλλιτέχνη όσο και του θεατή.

Trond Skaret

Σήμερα, απαντάται μια πληθώρα κατηγοριών φωτογραφίας γυμνού και ένας καλλιτεχνικός πλουραλισμός που χαρακτηρίζει συνολικά την σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή. Στόχος της ετήσιας έκθεσης του Μήνα Καλλιτεχνικού Γυμνού είναι να αναδείξει τις ποικίλες προσεγγίσεις του γυμνού σήμερα, θεματικές, τεχνικές, αισθητικές, φιλοσοφικές και άλλες, μέσα από επιλεγμένα φωτογραφικά έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

Ελισαβετ Κασαμπαλίδου

Συμμετέχουν οι: Εμμανουέλλα Αργυροπούλου, Βαγγέλης Καλός, Ελισσάβετ Κασαμπαλίδου, Στάθης Κροκίδης, Περικλής Λιακάκης, Παγκράτης Παγκρατίδης, Νίκος Σταυρόπουλος, Maria Frodl, Stefan Neagu (αρχική φωτογραφία), Trond Skaret, Bill Stathoulis, Maria Tsalla.Επιμέλεια: Παγκράτης Παγκρατίδης (Photographer / Editor / Printmaker)

Στάθης Κροκίδης

Εμμανουέλα Αργυροπουλου

Event Information
L,a,boutique, Διώνης 15, 2ος όροφος, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη  14 Ιουνίου, 19.30
Διάρκεια: 14 Ιουνίου – 13 Ιουλίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή 17.00 – 21.00 Σάββατο, Τρίτη, Πέμπτη 12.00 – 16.00 Κυριακή κλειστά
Πληροφορίες: +30 210 3424547, +30 6948 804 894 lb@laboutiquefineart.com www.laboutiquefineart.com

 

 

 

Last modified: 12/06/2019