Το γυμνό απέναντι στο φωτογραφικό φακό

Το L,a,boutique, πιστό στις αρχές που θεμελιώνουν το λόγο δημιουργίας του, φιλοδοξεί να καθιερώσει Tον Ιούνιο ως «Μήνα καλλιτεχνικού Γυμνού», καθιερώνει ο νέος χώρος L,a,boutique. Μέσα από μια ετήσια φωτογραφική έκθεση αφιερωμένη στο θέμα αυτό, αρχής γενομένης από φέτος παρουσιάζει την πρώτη ομαδική έκθεση, «Το Γυμνό στη Φωτογραφία σήμερα». Διάρκεια 14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου.

Susanne Middleberg

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Εμμανουέλα Αργυροπούλου, Περικλής Λιακάκης, Πέλλυ Μανδρέκα, Φί-λιππος Μνήσαρχος, Θανάσης Πολιτόπουλος, Δημήτρης Ρουστάνης Νίκος Σταυρόπουλος, Αυγουστής Τατάκης, Μανόλης Τσαντάκης, Peter Arnold, Susanne Middleberg
Η ομορφιά της ανθρώπινης μορφής έχει υμνηθεί μέσα από την Τέχνη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η Φωτογραφία ως πιο σύγχρονο μέσο, συνέχισε αυτή την παράδοση, ήδη από την απαρχή της δημιουργίας της. Οι φωτογραφικές αποτυπώσεις, τα στυλ, οι τεχνικές, άλλαξαν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά το γυμνό, παραμένει διαχρονικά το πλέον αγαπημένο θέμα.

Peter Arnold

Από τον Alfred Stieglitz μέχρι τον Robert Mapplethorpe, από τον Edward Weston μέχρι τη Diane Arbus, το γυμνό ποτέ δεν αποτυγχάνει να ιντριγκάρει τόσο τον καλλιτέχνη, όσο και το θεατή. H έκθεση επιχειρεί να αναδείξει τις ποικίλες προσεγγίσεις του γυμνού σήμερα, τεχνικές και αισθητικές, με μέσο το φακό και θέμα το ανθρώπινο σώμα.
Το L,a,boutique είναι ένας νέος χώρος στην καρδιά της Αθήνας, στα πρότυπα των σύγχρονων apartment galleries του εξωτερικού, με “boutique” φιλοσοφία, αφιερωμένος ειδικά στην τέχνη της Φωτογραφίας που ενσωματώνει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ενός Fine Art Printing Lab, με μια σύγχρονη Φωτογραφική Γκαλερί.
Αρχική φωτό: Εμμανουέλα Αργυροπούλου

Αυγουστής Τατάκης

Event Information

L,a,boutique, Διώνης 15, 2ος όροφος, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη  14 Ιουνίου, 18.30
Διάρκεια: 14 Ιουνίου – 14 Ιουλίου 2018
Πληροφορίες: +30 210 3424547, +30 6948 804 894 lb@laboutiquefineart.com www.laboutiquefineart.com

Μανόλης Τσαντάκης

 

 

Last modified: 18/06/2018