Τι κι αν υπάρχει έρωτας… Έκθεση κολλάζ

Tην έκθεση κολλάζ των Lane και Βασίλη Καρκατσέλη, με τίτλο «Τι κι αν Υπάρχει (δεν) έρωτας (;)» στο χώρο «Ζώγια» στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση διαρκεί από τις 8 ως τις 28 Φεβρουαρίου και επιδιώκει να φέρει τον θεατή πιο κοντά με την φωτογραφία ως τέχνη, τρόπο έκφρασης και κοιτίδα δημιουργίας.

Lane, there are no gods

Οι καλλιτέχνες που πραγματοποιούν την συγκεκριμένη έκθεση χρησιμοποιούν δύο διαφορετικές μεθόδους: Η Lane δημιουργεί εικόνες με την μέθοδο της αποκοπής και του ξακρίσματος φωτογραφιών από περιοδικά, για να τις ενώσει έπειτα «αλλόκοτα» σε νέους ενδιαφέροντες συσχετισμούς, αλλάζοντάς τους, ενίοτε,  και το σημαίνον. Ο Βασίλης Καρκατσέλης δημιουργεί σχήματα και περιεχόμενο από χρωματιστά χαρτόνια. Πρόκειται για υλικό που είχε πρωταρχικά δημιουργηθεί για μία πολυμορφική μεταφορά του έργου «Η μάσκα του κόκκινου θανάτου» το Έντγκαρ Άλαν Πόε, στη Θεσσαλονίκη.

Βασίλης Καρκατσέλης

H Lane γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη όπου ζει μέχρι και σήμερα. Η ενασχόλησή της με το κολάζ ξεκίνησε από τα μαθητικά χρόνια και στη πορεία συνεχίστηκε ως χόμπι. Ως πρώτη ύλη χρησιμοποιεί το χαρτί από περιοδικά, βιβλία, Poster και χάρτες. Κάθε κολάζ αποτελεί για εκείνη ένα παζλ το οποίο προκύπτει από τη σύνθεση κομματιών χαρτιού με ακαθόριστο σχήμα, μέγεθος και διαφορετικό περιεχόμενο. Ο στόχος της είναι αυτή η διαφορετικότητα να λειτουργήσει θετικά και να χαρίσει νέα ταυτότητα στο τελικό αποτέλεσμα. Αγαπημένο της θέμα ήταν και θα είναι τα πορτραίτα με τα οποία και ξεκίνησε. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι συνιδρυτής του Collagistas Festival, το οποίο διοργανώνεται μια φορά το χρόνο σε διαφορετική χώρα. Lane website: www.lanecollage.gr

Lane agree with everyone

Event Information
«Ζώγια» / Βιβλίο,τσάι και συμπάθεια Αλ.Σβώλου 54
Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου
Διάρκεια έκθεσης: 8 – 28 Φεβρουαρίου 2019
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ. 2310 243.459
Η έκθεση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της «Άθωνος aRT sPACE».

 

 

 

Last modified: 12/02/2019