Τα μεταπτυχιακά εργαστήρια της ΑΣΚΤ ανοίγουν για το κοινό

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΑΚΟΥ

Καθώς οδεύουμε πλέον προς την τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποίησης των Open Studios, μεγαλώνει και η επιθυμία μας για τη θεσμοθέτηση της ετήσιας συνεργασίας των μεταπτυχιακών των δύο τμημάτων της σχολής, αλλά και η ανάγκη να την ανανεώσουμε αναδεικνύοντας την αξία της.
Στη διάρκεια των κοινών μας συναντήσεων και συζητήσεων στους χώρους των εργαστηρίων, έγινε μία απόπειρα σύνδεσης θεωρητικών λόγων και εικαστικών έργων. Όσο τα εργαστήρια θα είναι ανοιχτά στο κοινό, οι επισκέπτες προ(σ)καλούνται να περιπλανηθούν σε διαφορετικούς εικαστικούς μικρόκοσμους, οι οποίοι συνθέτουν τη συνολική εικόνα του ΜΕΤ: χώροι θεσμικά προκαθορισμένοι, διαμορφώνουν και διαμορφώνονται σε μια καθημερινή εν εξελίξει συνθήκη.

ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΕΤΡΑΚΗΣ

Κάθε καλλιτέχνης ορίζει τον βαθμό διαφάνειας του δικού του χώρου, τον βαθμό στον οποίο επιτρέπει στο θεατή να διεισδύσει στις διεργασίες που οδηγούν στην εικόνα που έχει εκείνη τη στιγμή μπροστά του. Τα θεωρητικά κείμενα συνιστούν μια προσπάθεια προσέγγισης της ιδιαίτερης δυναμικής αυτού του διαρκώς μεταβαλλόμενου καλλιτεχνικού γίγνεσθαι, το οποίο όμως διατηρεί την ικανότητα του να αναιρεί τη χρονική περατότητα του αποτυπωμένου λόγου: αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ θα είναι αύριο κάτι άλλο και θα προσφέρεται εκ νέου να ενδυθεί με λόγο.

ΣΤΕΛΛΑ ΝΙΚΟΥ – ΧΡΙΣΤΟΥ

Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών: Αντώνης Καπνίσης, Χαρά Κεραστά, Βούλα Κούκκου, Πάνος Λιανός, Θάνος Μακρής, Ναταλία Μαντά (Αρχική εικόνα), Ρενάτα Μεθενίτη, Αλεξάνδρα Νάκου, Στέλλα Νικου-Χρίστου, Ευριπίδης Παπαδοπετράκης, Ξένια Παπαδοπούλου, Άννα Παπαθανασίου, Εύη Ρουμάνη, Κατερίνα Σάρρα, Χριστίνα Σπανού, Ελένη Τσαμαδιά, Θάνος Φούντας, Σωτήρης Φωκέας

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

Μεταπτυχιακό Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης: Σταύρος Βελούδος, Τζό Μέντζα, Μαρία Μπόμπολα, Σοφία Ξενέλλη, Μαρουσώ Περδίκη, Αναστάσιος Τσακαλιάδης-Σωτηράκογλου, Ανδριανός Τρίκας-Πανδής

Event Information
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256, Ρέντης
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Μαΐου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 16 – 19 Μαΐου 2019
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 19.30 – 22.00, Παρασκευή – Κυριακή 14.00 – 20.00
Πληροφορίες:  Τηλ.: 210 38 97155, www.asfa.gr | ΚΜΣΤ, τηλ.: 2310 589141 & 3,  

ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΩΚΕΑΣ

ΕΥΗ ΡΟΥΜΑΝΗ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΠΑΝΟΥ

ΞΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΡΡΑ

Last modified: 05/06/2019