Τα βραβεία Green Good Design Show

Το Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies θα παρουσιάσουν  τις εταιρίες που βραβεύτηκαν από  το πρωτοποριακό πρόγραμμα GREEN GOOD DESIGN. Διάρκεια έκθεσης 11 – 28 στο Contemporary Space Athens.
Οι συμμετοχές για το διαγωνισμό ήταν εκατοντάδες από μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία, από εταιρίες ντιζάιν και κατασκευαστές από την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία και την Αμερική. Αυτή τη χρονιά επελέγησαν 104 εταιρείες στις παρακάτω κατηγορίες:
Research/Technology 2017
Green Corporate 2017
Green Transportation 2017

Green Product/Graphic Design 2017
Green Urban Planning/Landscape Architecture 2017
Green Architecture 2017
Αναμεσά τους οι εταιρείες: GROHE, Tupperware, Rolf Spectacles, Adrian Smith + Gordon Gill, ASPECT Studios, WOHA Architects και πολλές άλλες.
Στην έκθεση παρουσιάζονται προϊόντα, φωτογραφίες από αρχιτεκτονικά projects καθώς και βίντεο βραβευμένων εταιρειών με το GREEN DESIGN AWARD.
Τους νικητές του φετινού διαγωνισμού μπορείτε να τους δείτε αναλυτικά εδώ: https://chi-athenaeum.org/research-technology-2017/ 

Το GOOD DESIGN ™ ιδρύθηκε στο Σικάγο το 1950 από τον Eero Saarinen, τους Charles & Ray Eames και τον Edgar Kaufmann, Jr με στόχο την προώθηση και την ενίσχυση της καλύτερης κατανόησης και αποδοχής του μοντέρνου σχεδιασμού.
Το 2017, επτά δεκαετίες αργότερα, αυτή η νέα έκδοση του GOOD DESIGN™, το GREEN GOOD DESIGN έχει ως στόχο να  προκαλέσει το ενδιαφέρον  και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία προωθώντας επαναστατικές προσεγγίσεις , με σχέδια νέας σκέψης για σχεδιασμό, από μια νέα γενιά  αρχιτεκτόνων, σχεδιαστών, πολεοδόμων, εταιρειών, κυβερνήσεων, ιδιωτικών και δημοσίων φορέων. Αυτή η νέα σχεδιαστική προσέγγιση επικεντρώνεται στην ιδέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας.
Επιπλέον στόχος του GREEN GOOD DESIGN είναι να προσδώσει διεθνή αναγνώριση σε  ιδιώτες, εταιρείες, οργανισμούς, κυβερνήσεις, σε θεσμικά όργανα – μαζί με τις υπηρεσίες, τα προγράμματα τους, τις εμπνευσμένες ιδέες και προτάσεις τους για ένα  πιο υγιή και  βιώσιμο κόσμο.
Τέλος, το GREEN GOOD DESIGN προσπαθεί να επηρεάσει τις καταναλωτικές συνήθειες, την αναδιάρθρωση της μεταποιητικής παραγωγής, να επηρεάσει το σχεδιασμό των πόλεων και των δημόσιων χώρων και να βοηθήσει στην συνειδητοποίηση ότι καθημερινά στο περιβάλλον που ζούμε περιορίζονται ο καθαρός αέρας,  το καθαρό χώμα  και καθαρό νερό. Εγκαίνια παρουσία των  βραβευμένων εταιρειών.

Event Information

Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74, Πλάκα
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 11 Μαΐου 19.00 – 21.00
Διάρκεια έκθεσης: 11 – 28 Μαΐου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη – Κυριακή, 14.00-21.00 Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ. +30 210 342 8511
FΒEvent: https://www.facebook.com/events/783227228519440/?active_tab=about

 

 

Last modified: 22/05/2017