Ο David Hockney εμπνέει τη γιορτινή έκθεση στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Γιώργος Αυγέρος

Αυτός που προσφέρει το δώρο αποκομίζει μεγαλύτερο συναισθηματικό όφελος, από αυτόν που το λαμβάνει. Κάπως έτσι λοιπόν ο David Hockney νιώθει πιο «γεμάτος» όταν κατά την προσφιλή – σχεδόν καθημερινή – συνήθεια χαρίζει δώρα σε φίλους και συγγενείς. Η σχέση του Hockney με το δώρο είναι η κεντρική ιδέα και έμπνευση της φετινής γιορτινής έκθεσης της γκαλερί Ζουμπουλάκη «Μικρά ζωγραφικά 2017». Η έκθεση λειτουργεί από τις 8 Δεκεμβρίου μέχρι και την τελευταία μέρα του χρόνου και συμμετέχουν με έργα τους οι καλλιτέχνες: Ηώ Αγγελή, Γιάννης

Φίλιππος Φωτιάδης

Αδαμάκης, Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, Διαμαντής Αϊδίνης, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Γιώργος Αυγέρος, Μίλτος Γκολέμας, Δημήτρης Εφέογλου, Μαρίνα Καρέλλα, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Χάρης Κοντοσφύρης, Τζένη Κωδωνίδου, Νίκος Λαγός, Κυριάκος Μορταράκος, Ξενοφών Μπήτσικας, Σοφία Παπακώστα, Αχιλλέας Παπακώστας, Νατάσσα Πουλαντζά, Ιωάννα Ράλλη, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Δέσποινα Φλέσσα, Φίλιππος Φωτιάδης, Μανώλης Χάρος, Γιάννης Ψυχοπαίδης, Daniel Egneus.

Δημήτρης Εφέογλου

Ο David Hockney, αναφέρει ο κατάλογος της τελευταίας του έκθεσης στο Κέντρο Pompidou στο Παρίσι (Ιούνιος-Οκτώβριος 2017), κάθε πρωί ακόμη στο κρεβάτι του μαζεύει εικόνες πολύχρωμων λουλουδιών στο iPad του και τις στέλνει στους φίλους του. Διαβάζοντας κανείς τη βιογραφία του βρίσκει ότι τον Δεκέμβριο του 1962 εμπνέεται από τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ και δημιουργεί χαρακτικά που δωρίζει στην οικογένεια και στους αγαπημένους του για τις γιορτές.
Έτσι λοιπόν στη γκαλερί Ζουμπουλάκη ελπίζουν και εύχονται η χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς ενός δώρου να συμβάλλει ευχάριστα στη γιορτινή διάθεση όλων μας. Σκοπός της έκθεσης είναι οι καλλιτέχνες να δημιουργήσουν τα δικά τους «δώρα» όπου οι άνθρωποι που θα τα επιλέξουν να τα δωρίσουν με την σειρά τους σε αγαπημένους φίλους και συγγενείς.

Νατάσσα Πουλαντζά

Αρχική εικόνα: Έργο του Γιάννη Αδαμάκη «A musician I» (Μουσικός Ι), 2017, 29Χ24 cm, acrylics on plywood.

Event Information
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
Εγκαίνια: Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 12.00-15.00
Διάρκεια: 9 Δεκεμβρίου-31 Δεκεμβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00 – 15.00 &17.00 – 20.00 Τετάρτη 11.00 – 15.00 & Σάββατο 11.00 –14.00 Κυριακή & Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: www.zoumboulakis.gr

 

Last modified: 07/12/2017