Ο Παύλος Μότσης προτείνει μια ασπίδα προστασίας

Ο Παύλος Μότσης μας καλεί να μοιραστούμε μια «Umbrella», μια φορητή ελπίδα με τους άτλαντες των έργων του που κρατάνε καθαρούς ουρανούς και διασχίζουν μόνο με μια «Umbrella» χαλεπούς καιρούς. Μια σύγχρονη εικαστική έκθεση με τίτλο «Umbrella» αποτελούμενη από σαράντα δύο έργα τέχνης, (σαράντα έναν πίνακες ζωγραφικής και ένα μπρούτζινο φωτιζόμενο γλυπτό διαστάσεων 2 m). Η έκθεση φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» και διαρκεί από τις 16 Οκτωβρίου ως τις 4 Νοεμβρίου.
Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που ταλανίζουν την ανθρωπότητα στις μέρες μας, εστιάζοντας σε καθολικά ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας και πως αυτά βελτιώνουν ή υπονομεύουν τις αξίες της. Ο καλλιτέχνης εξάγει σταγόνες σοφίας από μια καταιγίδα βίαιων αλλαγών και παρουσιάζει ανθρώπους περιορισμένους σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα γεμάτος με εφαρμογές του ακραίου. Από το κοινωνικό πείραμα μια νέας και διαφορετικής εποχής, ο καλλιτέχνης εκθέτει ιδέες και συνήθειες ενός νέου κόσμου, αποτυπώνει αξίες που μάχονται και αντιστέκονται κάτω από μια “Umbrella”.
Σε όλα τα έργα τέχνης της έκθεσης επαναλαμβάνεται το στοιχείο της «Umbrella», ως μια οπτική διέγερση με βαθύτερη έννοια και μεταφορική χρήση. Συγκεκριμένα, το οπτικό στοιχείο της «Umbrella» μετατρέπεται σε μια σημαία αντίστασης ενάντια στον αντίξοο καιρό (χρόνος – μέλλον), την ισχυρή βροχή του φόβου, της οργής και της τρομοκρατίας. Μια μεταφορική ασπίδα προστασίας κατά των φαινομένων της σημερινής εποχής, η οποία είναι βαθιά φανατική, εξαιρετικά σκληρή και λιγότερο ανθρώπινη.

Event Information
Ελληνικός Κόσμος, Κέντρο Πολιτισμού, Πειραιώς 254, Ταύρος 17778
Διάρκεια Έκθεσης: 16 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 09.00 – 13.30  Παρασκευή 09.00 – 20.00 Σάββατο 11.00 – 16.00 & Κυριακή 10.00 – 18.00 ελεύθερη είσοδος
Πληροφορίες: Τηλ: 212 254 0000 Fax: 212 254 0123 hellenic-cosmos@ime.gr  http://www.fhw.gr/cosmos / – www.atelie-moci.gr

 

Last modified: 16/10/2018