Ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι μας περιμένει στο παλιό αμαξοστάσιο

Το συνθετικό θέαμα «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius» παρουσιάζεται στο παλιό αμαξοστάσιο στο Γκάζι. Με τη συνεργασία του Μουσείου Leonardo da Vinci στη Ρώμη, του Ινστιτούτου Lumiere Technology στο Παρίσι, αλλά και ειδικών από Ιταλία και Γαλλία, το Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius αποκαλύπτει στο κοινό το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του Λεονάρντο, τιμώντας έτσι τη μεγαλύτερη διάνοια όλων των εποχών, 500 χρόνια μετά το θάνατό του.
Τρείς εκθέσεις ενώνονται στην πιο ολοκληρωμένη έκθεση για τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι που έγινε ποτέ στον κόσμο, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να θαυμάσουν:
Τις μηχανικές εφευρέσεις του Λεονάρντο: 75 μοντέλα των εφευρέσεών του, αναπαραγωγές σε φυσικό μέγεθος, διαδραστικές μηχανές, αντίγραφα των περίφημων κωδίκων του και συνολικά πάνω από 200 εκθέματα σχεδιασμένα σε συνεργασία με το Μουσείο Leonardo da Vinci της Ρώμης.

Da Vinci Alive – The Experience: Μία φαντασμαγορική οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία που παρουσιάζει τη ζωή και το έργο αυτού του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη. Αντίστοιχο με το «Van Gogh Alive», που είδαμε πέρυσι στο Μέγαρο.

Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα, του πιο διάσημου έργου τέχνης στον κόσμο, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά από τον Pascal Cotte και το Lumiere Technology Institute. Μία λεπτομερής επιστημονική ανάλυση και παρουσίαση του αινιγματικού αυτού πίνακα.

Στηνη έκθεση θα δούμε πάνω από 200 μοναδικά εκθέματα του Μουσείου Leonardo da Vinci της Ρώμης, 75 αντίγραφα των μηχανικών εφευρέσεων του Ντα Βίντσι, 17 θεματικές ενότητες όπου αναδεικνύεται το πλήρες φάσμα του έργου του Λεονάρντο. Διαδραστικές εμπειρίες που ενθαρρύνουν τη γνώση διά της αφής. Κατανοητές επεξηγήσεις των θεωριών και των έργων του Ντα Βίντσι. Ανάλυση και ιστορικό περιεχόμενο των βασικών έργων του Ντα Βίντσι με τη χρήση διαδραστικών και διασκεδαστικών τεχνολογιών. Αντιπαραβολή ανάμεσα στο έργο του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και στις σύγχρονες τεχνολογίες και μηχανικές εφαρμογές. Χρήση της διαδραστικής και βιωματικής τεχνολογίας SENSORY4™

Event Information

ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ Ο.ΣΥ. Πειραιώς και Ερμού, Γκάζι (έναντι Τεχνόπολης)
Διάρκεια: 30 Νοεμβρίου 2018 – 30 Μαρτίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινές 13.00 έως 22.00  Σαββατοκύριακα: 10.00 έως 22.00 Τελευταία Είσοδος 21.00
Εισιτήρια: Κανονικές Τιμές: Ενήλικες: 15€ Παιδιά / Φοιτητές / Άνεργοι / 65+: 12€
Η είσοδος στην έκθεση επιτρέπεται σε παιδιά άνω των τεσσάρων ετών. Για ομαδικές κρατήσεις καλέστε στο 210 7258510

Last modified: 07/12/2018