Ο Κωστής Γεωργίου με το «Enigma» στη Θεσσαλονίκη

Στο νέο κύκλο των εκθέσεων του ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου παρουσιάζει τη νέα του δουλειά στη Θεσσαλονίκη – την ιδιαίτερη πατρίδα του – και θα συνεχίσει στην Κωνσταντινούπολη και τη Ρώμη. Πρώτη έκθεση με τίτλο «Enigma» παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα από τις 10 Μαΐου ως τις 10 Ιουνίου. Η έκθεση φιλοξενείται στους εσωτερικούς χώρους του μουσείου αλλά και στον αύλειο χώρο με γλυπτά μεγάλων κυρίως διαστάσεων.
Το γλυπτό PRAXIS, ύψους 4 μέτρων, δωρεά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα προστίθεται στη συλλογή του Ιδρύματος και θα κοσμεί μονίμως τον προαύλιο χώρο του. Στην έκθεση επίσης θα παρουσιαστούν γλυπτικές εγκαταστάσεις με τους γνωστούς κόκκινους ακροβάτες – χορευτές μνημειακών διαστάσεων, εγκατεστημένους σε δημόσιους χώρους και πλατείες στην Ευρώπη, την  Αμερική και την Κίνα.
Επίσης για πρώτη φορά παρουσιάζεται η μεγάλη του γλυπτική εγκατάσταση «9 Μούσες», (σύγχρονη απεικόνιση των εννιά Μουσών της Μυθολογίας) και η εγκατάσταση «PombiA’»που αποτελείται από πέντε διάτρητα σκυλιά. Στο χώρο του μουσείου εκτίθεται και η εγκατάστασή του «BirdsinDreamland», η οποία είναι ένα πολύπτυχο έργο μήκους 10 μέτρων που αποτελείται από 6 ζωγραφικά έργα. Μια πλειάδα 100 περίπου ζωγραφικών έργων και 30 γλυπτών   παρουσιάζει τη χαρακτηριστική και ιδιότυπη ταυτότητα που έχει κάνει τον Κωστή Γεωργίου διεθνώς καταξιωμένο και άμεσα αναγνωρίσιμο.
Σε ειδικό χώρο του Μουσείου προβάλλεται και το βιντεοάρτ «ΑΕΝΑΟΝ» που έχει βασιστεί στη ταινία  μικρού μήκους 3danimation«VIOLENT EQUATION», του σκηνοθέτη-animator Αντώνη Ντούσια, εμπνευσμένα και τα δύο αποκλειστικά  από τα έργα του Κωστή Γεωργίου.

Event Information
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., Αγίου Δημητρίου, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Παρασκευή, 10 Μαΐου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαΐου – 10 Ιουνίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 09.00-14.00, Τετάρτη 09.00-14.00 & 17.00-21.00, Σάββατο, Κυριακή 10.00-18.00
Πληροφορίες: www.teloglion.gr

Last modified: 10/05/2019