Ο Γιάννης Βαλυράκης συναντά τον Marcelo R. Zeballos και τον Paul Oz

Τρεις καλλιτέχνες, τρεις χώρες και τρεις διαφορετικές κουλτούρες, συναντιούνται στην έκθεση «Crossroads». Ο Γιάννης Βαλυράκης, ο Marcelo Ricardo Zeballos από την Αργεντινή και ο Paul Oz που ζει στο Λονδίνο επιλέγουν ως σταυροδρόμι τη Γλυφάδα και παρουσιάζουν τη δουλειά τους στη Blender Gallery. Η έκθεση διαρκεί από τις 26 Απριλίου ως τις  24 Μαΐου. Την έκθεση επιμελείται η Μαριάννα Μαυρουδή.

Γιάννης Βαλυράκης

Γιάννης Βαλυράκης: Θυμίζοντας έντονα το εικαστικό φωτογραφικό ψυχογράφημα του Ingmar Bergman, η ζωγραφική του Γιάννη Βαλυράκη αποτυπώνει πλευρές της ιστορίας από τη δική του μοναδική ματιά, παρουσιάζοντας συνθέσεις και  μορφές, πρόσωπα και εκφράσεις με δυναμισμό και εκρηκτικότητα που αγγίζουν βαθιά τον θεατή.
Ο ζωγράφος, φαίνεται να έχει ξεκάθαρες επιρροές από την παλιά τέχνη της κινηματογραφικής αφίσας και από την τέχνη της μεταξοτυπίας. Παντρεύει την παλιά αυτή τέχνη με το δικό του ξεχωριστό στιλ και την αναδεικνύει με τη χρήση νέων εικαστικών μέσων και τεχνικών. Στα έργα του. εντοπίζονται επιρροές από καλλιτεχνικά ρεύματα όπως είναι η Pop Art, η Αrt Νouveau, η Street Art. Θα μπορούσε κανείς να πει πως η τόσο ξεχωριστή τεχνική του, σε συνδυασμό με αυτή την ιδιαίτερη αισθητική που ακροβατεί μεταξύ του παλιού και του σύγχρονου, είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.
Έχει εργαστεί στην Αγγλία, όπου διατηρούσε προσωπικό στούντιο ως ελεύθερος επαγγελματίας και έχει συνεργαστεί με τα Backlit Studios, τη Surface Gallery στο Nottingham καθώς και με ελληνικές γκαλερί έργων τέχνης.

Marcelo Ricardo Zeballos

Είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες της Αργεντινής. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει 44 ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε σημαντικά μουσεία της Αργεντινής, όπως το Μουσείο Eduardo Sivori και το Μουσείο Palais de Glace. Ξεκίνησε την καριέρα του ως Art Designer στο musical «Beauty and the Beast» της Walt Disney, στην Αργεντινή και στο MTV της Αργεντινής. Εργάστηκε επίσης για την Universal Records και την Sony Music. Συμμετείχε στο Cow Parade του Buenos Aires καθώς και στο  Polo & Art Show. Το έργο του υποστηρίζεται από πολύ σημαντικούς εικαστικούς όπως ο Clorindo Testa, o Luis Felipe Noé και ο Raul Santana etc. Με φανερή επιρροή από τον διαφημιστικό κόσμο της φωτογραφίας, του κινηματογράφου και των αφισών, ο καλλιτέχνης επικεντρώνεται σε μεγάλες μορφές, των οποίων το κύριο θέμα είναι το πρόσωπο της γυναίκας. Τα χρώματα που επιλέγει είναι καθαρά ποπ και τονίζουν την έννοια του «ωραίου» φύλου, προβάλλοντας τα ελκυστικά χαρακτηριστικά του σε συνδυασμό με τη σύγχρονη αισθητική του καλλιτέχνη.

Paul Oz

Paul Oz: Καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο. Η εκρηκτική του δουλειά είναι συνήθως μεγάλης κλίμακας, με τη δική του χαρακτηριστική τεχνική της σπάτουλας. H τρισδιάστατη ζωγραφική του, επικεντρώνεται στη δημιουργία οπτικού αντίκτυπου με ενέργεια και κίνηση.
Η έμπνευση και η θεματική του προκύπτουν από την αγάπη του για τους διάσημους θρύλους της πολιτιστικής σκηνής και του αθλητισμού. Προέρχεται επίσης από το πάθος του για τα Star Wars, Lego και Formula 1. Η θεματική αυτή, τον έχει οδηγήσει να είναι μέρος των επίσημων εκθέσεων τέχνης της Star Wars, να κάνει live painting σε αγώνες F1 κ.α
Έχει κάνει πρόσφατα εκθέσεις στο Λονδίνο, στο Λος Άντζελες, στο Ντουμπάι και live painting στο GP Monaco. Το έργο τέχνης του Paul Oz παρουσιάστηκε επίσης στο GP Ball, στο GP στη Σιγκαπούρη, στην Selfridges Oxford St, στο Harrods και στο φεστιβάλ Goodwood of Speed ITV4.
Ευχαριστούμε τη Mamush Gallery για την παραχώρηση των έργων του Marcelo Ricardo Zeballos και την υποστήριξη της.

Event Information
 The Blender Gallery, Οδός Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα
Εγκαίνια: Πέμπτη, 26 Απριλίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου – 24 Μαΐου2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10.00 – 19.00, Τετάρτη: 10.00 – 19.00, Πέμπτη: 10.00-19.00, Παρασκευή: 10.00-19.00, Σάββατο: 12.00-16.00 και Κυριακή: Κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ +30 213 0280597 info@theblendergallery.com     www.theblendergallery.com

 

Last modified: 21/05/2018