Ολοκαίνουργιες προτάσεις υπόσχεται η 17η Art Athina

ART-ATHINA  Viviana AthanssopoulouΑνανεωμένη, τουλάχιστον στον οργανωτικό τομέα, έπιασε δουλειά η ομάδα υλοποίησης της Art Athina 2017. Με νέα πρόσωπα στην καλλιτεχνική διεύθυνση και οργάνωση, αλλά και επιμέλεια παραγωγής, καλείται να αναμετρηθεί με τις προηγούμενες επιτυχημένες διοργανώσεις (κατά ομολογία των διοργανωτών). Η οργανωτική ομάδα, πλήρως ανανεωμένη, υπόσχεται ολοκαίνουργιες προτάσεις.
Η σημαντικότερη εκδήλωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης γίνεται και φέτος στις εγκαταστάσεις του γηπέδου του TaeΚwonDo στο Φάληρο από την Παρασκευή 26 ως την Κυριακή 28 Μαΐου.
Για τη φετινή Art Athina υπάρχει η πρόκληση του «Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» που λειτουργεί στην παρακείμενη περιοχή και είναι πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών οι οποίοι θα πρέπει να αποτελέσουν εν δυνάμει επισκέπτες και της Art Athina.

Nέα καλλιτεχνική διευθύντρια ορίστηκε η Σταματία Δημητρακοπούλου. Η Ξένια Καλπακτσόγλου συμμετέχει στη διοργάνωση ως καλλιτεχνική σύμβουλος. Η παραγωγή έχει ανατεθεί στην εταιρεία Be Best και διευθυντής παραγωγής είναι ο Γιώργος Ταξιαρχόπουλος.

καπλανώνΤη νέα ταυτότητα της Art Athina υπογράφει το G Design Studio και τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό έχει αναλάβει ο Σταύρος Παπαγιάννης.
Η νέα δομή της Art Αthina διαμορφώνεται συνολικά στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

MAIN
Oι βασικές συμμετοχές της Art Athina. Γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν το πρόγραμμα τους στον κεντρικό χώρο του TaeKwonDo.

HIGHLIGHT
Νέες γκαλερί από το εξωτερικό με εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα, συμμετέχουν στην νέα ενότητα της Art Athina.

art_athinaFEATURE
Ενότητα με θεματική που ορίζεται κι οργανώνεται από έναν επιλεγμένο επιμελητή. Η αρχή γίνεται φέτος με την Myriam Ben Salah (Μύριαμ Μπεν Σαλάχ, γεννημένη το 1985 στo Αλγέρι). H Μyriam Ben Salah είναι αρχισυντάκτρια της διεθνούς περιοδικής εικαστικής έκδοσης Kaleidoscope και επιμελήτρια με βάση το Παρίσι. Από το 2009 οργανώνει ειδικά προγράμματα στο Palais de Tokyo με έμφαση στην περφόρμανς, το βίντεο και τις εκδοτικές πρωτοβουλίες.

VIDEO
Πρόγραμμα βίντεο και προβολών που παρουσιάζεται κάθε χρόνο από διαφορετικό επιμελητή. Για το 2017 την επιμέλεια έχει ο καλλιτέχνης, επιμελητής και κριτικός τέχνης Alexander Burenkov (Αλεξάντερ Μπουρένκοφ, γεννημένος το 1987 στην Αγία Πετρούπολη). Η ερευνητική δραστηριότητά του Burenkov αφορά την ανερχόμενη ρωσική εικαστική σκηνή, καθώς και τις αναδυόμενες πρακτικές και τάσεις στη διεθνή σύγχρονη τέχνη.

SURVEY
Ομαδική έκθεση με ιστορικό υλικό από τις βασικές συμμετοχές της Art Athina, υπό την επιμέλεια της Γαλήνης Νόττι.
Σε αυτή την ενότητα εντάσσεται και η παρουσίαση της εγκατάστασης «Ρωτώντας» της Κατερίνας Ζαχαροπούλου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό ΝΕΟΝ.

ART ATHINAPERFORMANCE
Το πρόγραμμα περφόρμανς περιλαμβάνει καλλιτέχνες που εκπροσωπούνται από τις συμμετέχουσες γκαλερί. Την επιμέλεια έχει η Άρτεμις Ποταμιάνου.

TRIBUTE
Τιμητικό αφιέρωμα σε έναν καλλιτέχνη ή εικαστικό φορέα. Στην Art Athina 2017 παρουσιάζεται αφιέρωμα στο έργο των Γιάννη Κουνέλλη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και Δημήτρη Μυταρά σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη  Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.

DESIGN
Ενότητα αφιερωμένη στο design.

TALKS
Συζητήσεις, πάνελ και συνεντεύξεις. Το πρόγραμμα τροφοδοτείται από όλες τις κατηγορίες της Art Athina και παρουσιάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

ART ATHINA 1PUBLICATIONS
Ο εκδοτικός οίκος Ommu επιλέγει και παρουσιάζει για την Art Athina μια σειρά από ανεξάρτητες καλλιτεχνικές εκδόσεις και καταλόγους σε μορφή συλλογικού βιβλιοπωλείου. Η παρουσίαση πλαισιώνεται με σειρά ομιλιών από εκδότες και καλλιτέχνες γύρω από το καλλιτεχνικό βιβλίο.

ΟPEN
Υπαίθρια εγκατάσταση στο χώρο της Αrt Αthina.

EDUCATION
Πρόγραμμα βασισμένο σε εκπαιδευτικά workshops.

Παράλληλα με την νέα δομή της Art Athina, αυτή τη χρονιά παρουσιάζεται και το νέο VIP πρόγραμμα, εστιασμένο σε διακεκριμένους συλλέκτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σε νεαρούς συλλέκτες.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στην Art Athina 2017 γίνονται ήδη δεκτές έως και τις 24 Μαρτίου μέσω της ιστοσελίδας http://www.art-athina.gr

 

Last modified: 08/03/2017