Οι διαφορετικές πτυχές της έννοιας του Δικτύου

ΕΛΕΑΝΝΑ ΜΑΡΤΙΝΟΥ Φαντασιακή Μητρόπολη VI/ (2009). Μελάνι σε πολυπροπυλένιο/ Ink on polypropylene

Μια ενδιαφέρουσα έκθεση λειτουργεί στο Λουτράκι από τις 4 ως τις 20 Αυγούστου, ως εκδήλωση του Φεστιβάλ Λουτρακίου που οργανώνεται για πέμπτη χρονιά. Το project Netting fields επιχειρεί να προτείνει μια πολυεπίπεδη ανάγνωση της έννοιας του Δικτύου. Ενώ ο όρος «Δίκτυο» παραπέμπει συνειρμικά συχνά στην τεχνική ορολογία των επικοινωνιών και της πληροφορικής, αποτελεί ταυτόχρονα ένα ενδιαφέρον μεθοδολογικό εργαλείο και για τις κοινωνικές επιστήμες.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΝΙΩΤΗ Μπροντερί ανγκλαίζ/ Brodery anglaise (2015)
Μικτή τεχνική με κέντημα σε χαρτί

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες προσεγγίζουν την έννοια του δικτύου δίνοντας έμφαση στις κοινωνικές, πολιτικές, γεωγραφικές και εννοιολογικές προεκτάσεις του όρου. Μέσα από την μελέτη της δομής των Δικτύων και της ρευστότητας των σχέσεων που δημιουργούνται σε αυτά, οι ισορροπίες γίνονται ολοένα και πιο λεπτές· το Δίκτυο μπορεί να ερμηνευτεί ως πυρήνας ανάπτυξης της αλληλεγγύης και της επικοινωνίας, ως ένας εν δυνάμει τόπος σύνδεσης διαφορετικών διαδρομών, ενώ παράλληλα αποκαλύπτεται η πολυπλοκότητα που τα χαρακτηρίζει καθώς η ύφανση πλεγμάτων και η ανακάλυψη ορίων οδηγεί στην αίσθηση του περιορισμού και ενίοτε του εγκλωβισμού.
Δεκατρείς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμπράττουν σε αυτή την έκθεση και ιχνηλατούν τις διαφορετικές πτυχές της έννοιας του Δικτύου.

ΖΕΤΑ ΙΑΚΩΒΟΥ – Το έργο «Zeta’s Map» είναι ένα βιωματικό ημερολόγιο στο οποίο καταγράφονται κωδικοποιημένα στοιχεία της καθημερινότητας μιας εφήμερης διαμονής στην περιοχή της Περαχώρας και του Λουτρακίου το φετινό καλοκαίρι. Το ημερολόγιο αυτό παίρνει την μορφή του χάρτη καθώς οι διαδρομές και οι μετακινήσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της καθημερινότητας εκείνου του τόπου και χρόνου της διαμονής.

Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες: Αλιγιζάκη Μαριλένα, Βέλλιου Έλλη, Δερμάτης Χαράλαμπος, Ζουρούδη Στεφανία, Ιακώβου Ζέτα, Μαρτίνου Ελεάννα, Λαμπροπούλου Μάγδα, Πετρανάκη Αλεξάνδρα, Πήτερσον Λύμπερτυ, Σπυρούλη Βαρβάρα, Σταθόπουλος Νίκος, Ταγαρίδη Ερατώ, Χανιώτη Δήμητρα.
Επιμέλεια: Μαρία Ξυπολοπούλου

Event Information

Κτίριο Beau RivageΑκτή Λουτρακίου
Εγκαίνια: Παρασκευή, 4 Αυγούστου,  20.00
Διάρκεια: 4 – 20 Αυγούστου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 19.30 – 24.00

 

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΛΙΓΙΖΑΚΗ. What Makes a Boomerang Come Back? (2017).Ψηφιακή εκτύπωση/αφίσα

ΕΡΑΤΩ ΤΑΓΑΡΙΔΗ – Βούρτσα (2017). Σπρέυ (στένσιλ), πλαστικό χρώμα, σοβάς, ξύλο

ΕΛΛΗ ΒΕΛΙΟΥ Μετακινήσεις Ανθρώπων (2017). Γάζα, κλωστή, ξύλο, χάρτης. Ραμμένες στη γάζα απεικονίζονται διαδρομές προσφύγων-μεταναστών στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη, στο φόντο αυθεντικός χάρτης του Πολεμικού Ναυτικού. Ροές προς μια καλύτερη ζωή, ραφές με την ελπίδα επούλωσης του πόνου.

ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΖΟΥΡΟΥΔΗ,  Πλέγμα (2017) καουτσούκ, φως, γυαλί, σίδερο 

 

 

 

Last modified: 04/08/2017