Οι γυναικείες μορφές της Όλγας Ζιρώ

ΖΙΡΟ 2Η τρίτη έκθεση της εικαστικής περιόδου 2016-2017 στο «Αγγέλων Βήμα» είναι της γλύπτριας Όλγας Ζιρώ και έχει τίτλο «She ’s a Lady and the Lady is mine». Η Όλγα Ζιρώ είναι Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει Μaster Ιστορίας της Τέχνης. Είναι ιδρυτικό μέλος του Artspects, ΄Οψεις Τέχνης, Κέντρο για τη διάδοση της Tέχνης και της Επιστήμης http://www.artspects.org  Έχει κάνει ατομικές εκθέσεις γλυπτικής στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Γλυπτά της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές έργων τέχνης.
Στην έκθεση She ’s a Lady and the Lady is mine όπως ανεφέρουν οι επιμελήτριες Ρεγγίνα Αργυράκη και Τζίνη Γεννηματά: «Γυναικείες μορφές που άγουν την καταγωγή από τα κυκλαδίτικα ειδώλια και τις συμπιεσμένες μορφές που έγιναν κάποτε γλυπτικά ειδώλια.
ΖΙΡΟ 1 Τώρα πια, σε μια εκρηκτική μετεξέλιξη, χρησιμοποιούν τις ψηφιακές εκτυπώσεις για να μεταμορφωθούν σε αποστασιοποιημένες γιγάντισσες που, στην σύγχρονη εκδοχή τους,  μας αντικρίζουν αφ’ υψηλού. Όπως η Κλωθώ, η Άτροπος και η Λάχεσις κρατούν το αφηγηματικό νήμα των σύγχρονων κοινών καταστάσεων στα χέρια τους, αλλά το ξετυλίγουν με αρχαίες επιγραφικές μαρμαρυγές χρυσού και καλούν το θεατή να υψώσει το βλέμμα ώστε να αντικρίσει την, καθόλου παρωχημένη, καμπυλόμορφη Γυναίκα.»

 

Event Information!


ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ
, Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Αθήνα
Εγκαίνια: Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 19.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 10 Φεβρουαρίου – 5 Απριλίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 – 22.00. Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: τηλ: 2105242211Get Widget