Νίνα Μιχαηλίδου: Τι κρύβεται πίσω από τα άχρωμα και απόμακρα προσωπεία

Ντοκουμέντα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου εμπνέουν τη Νίνα Μιχαηλίδου για την έκθεση της «Προσωπεία» που παρουσιάζει στη  Myrό Gallery της Θεσσαλονίκης. Η έκθεση, που επιμελείται Πάρις Καπράλος, φιλοξενείται στο Project Room και θα διαρκέσει από τις 23 Νοεμβρίου ως τις 16 Δεκεμβρίου.
Για τα «Προσωπεία» της Νίνας Μιχαηλίδου ο επιμελητής της έκθεσης σημειώνει: «Στην έκθεση της νεαρής εικαστικού παρουσιάζεται μια σειρά  ζωγραφικών έργων, μεγάλων σε διάσταση, δουλεμένων πάνω σε καφέ στρατσόχαρτα και αποτυπωμένα με κάρβουνο. Κύριο θέμα της δουλειάς της Μιχαηλίδου είναι παλιά κτήρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες – ντοκουμέντα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου».
Η καλλιτέχνιδα λέει για την έκθεση της: «Η έκθεσή μου στην Myrό Gallery αποτελείται από μια σειρά ζωγραφικών έργων μεγάλων διαστάσεων, αποτυπωμένα με κάρβουνο πάνω σε καφέ και λευκό στρατσόχαρτο. Σκοπό τους είναι να βάλουν τον θεατή να σκεφτεί την σχέση μεταξύ κτηρίων και μασκών, να προβληματιστεί και να ψάξει τι κρύβεται πίσω από αυτά τα άχρωμα και απόμακρα προσωπεία».

Event Information
Myro Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 23 Νοεμβρίου – 16 Δεκεμβρίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 17.00 -21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00
Πληροφορίες: www.myro.gr

Last modified: 20/11/2017