Νίκος Καζαντζάκης. Ο κοσμοπαρωρίτης. Έκδοση

Το βιβλίο «Νίκος Καζαντζάκης. Ο κοσμοπαρωρίτης», παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη Γκίκα την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 7 το απόγευμα. Ο πλούσιος και καλαίσθητος τόμος αποτελεί συνοδευτική έκδοση της ομότιτλης σπονδυλωτής έκθεσης που φιλοξενείται στο Μουσείο Μπενάκη, στο πλαίσιο του «Έτους Νίκου Καζαντζάκη».
Η έκδοση, με την επιστημονική επιμέλεια του Νίκου Μαθιουδάκη, προϊόν συνεργασίας του Μουσείου Μπενάκη και των Εκδόσεων Καζαντζάκη, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην καζαντζακική βιβλιογραφία με διττό τρόπο. Αφενός σκιαγραφώντας την πορεία και τον κόσμο του συγγραφέα μέσα από ένα εξαιρετικά πλούσιο φωτογραφικό-τεκμηριωτικό υλικό (προερχόμενο από τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη) και αφετέρου συγκεντρώνοντας ένα corpus κειμένων έγκυρων μελετητών της ζωής και του έργου του, αλλά και της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Για την έκδοση θα μιλήσουν: Χριστίνα Ντουνιά, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) Θανάσης Αγάθος, Επίκουρος καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), Νίκος Μαθιουδάκης, Δρ Υφογλωσσολογίας, Επιστημονικός Σύμβουλος Εκδόσεων Καζαντζάκη, επιμελητής της έκδοσης. Συντονισμός: Δημήτρης Αρβανιτάκης, Ιστορικός, Υπεύθυνος Εκδόσεων Μουσείου Μπενάκη

Event Information
Μουσείο Μπενάκη – Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα
 παρουσίαση βιβλίου Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου, 19.00
Ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή Σάββατο: 10.00-18.00, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη: Κλειστά.
Πληροφορίες: 210 361 5702 & 210 363 0818, http://www.benaki.gr/admission)

Last modified: 09/02/2018