Νίκη Γιαννίκου Εργαστήρια γλυπτικής για παιδιά

Από τις 6 Nοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου, η Νίκη Γιαννίκου, εικαστικός με μακροχρόνια εμπειρία διδασκαλίας σε παιδιά, εισάγει νέες τεχνικές προσέγγισης προς το παιδί στη Blender Gallery. Μέσα από αυτό το Workshop το παιδί μαθαίνει να εξασκεί τον τρόπο που βλέπει ένα έργο τέχνης και να δημιουργεί με τα ίδια του τα χέρια κάτι το οποίο το βλέπει να «χτίζεται» απο την αρχή ως το τέλος. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα για επτά εβδομάδες. Την πρώτη και τη δεύτερη εβδομάδα τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τη γλώσσα της γλυπτικής (φόρμα, αρματούρα) και την έννοια της Μεταμόρφωσης. Μαθαίνουν να πειραματίζονται, να παίζουν με τις μορφές και να δημιουργούν με πηλό γλυπτικής.
Στο 3^ο και 4^ο μάθημα θα παρουσιαστέι η ανάγκη της αρματούρας (εσωτερικός σκελετός του γλυπτού αποτελούμενος απο σύρμα) και θα γίνει μια εισαγωγή σε ειδικό τεχνικό σχέδιο για τη γλυπτική ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.
Στα  επόμενα μαθήματα τα παιδιά θα δημιουργήσουν καλούπι και τέλος θα δημιουργήσουν το δικό τους γλυπτό.
Στόχος αυτού του project είναι oι μικροί καλλιτέχνες- τεχνίτες να καλλιεργήσουν δεξιότητες συνεργασίας, ομαδικότητας και επίλυσης συγκρούσεων, να κάνουν καταμερισμό εργασίας όπου χρειάζεται, κατανοώντας έτσι ότι με τον καταμερισμό η εργασία γίνεται πιο γρήγορα, να αναγνωρίσουν τη συνεισφορά κάθε μέλους της ομάδας (τη δική τους και των άλλων) στις ομαδικές εργασίες που δημιούργησαν, να επιδιώξουν να δίνουν νόημα στην εικαστική τους εργασία και να αφήνουν το προσωπικό τους στίγμα καθώς και να αναπτύξουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους μέσα από πειραματισμό και την εξερεύνηση υλικών και τεχνικών. Επιπλέον, τα παιδιά μαθαίνουν να αναπτύσσουν δεξιότητες χρήσης ποικίλων υλικών και μέσων (πηλός, εργαλεία πηλού, σύρμα κ.ά.), αποκτούν δεξιότητες παρατήρησης και μελέτης έργων τέχνης (προσέγγιση μέσα από προσωπικά βιώματα και εμπειρίες) , έρχονται σε επαφή με όρους της εικαστικής γλώσσας και αναπτύσουν το λεξιλόγιό τους (εικαστικά,συνεργασία/συνεργάζομαι, μορφή, φιγούρα, καλλιτέχνης, δημιουργώ, πλάθω, πηλός/πήλινο, γλυπτική/γλύπτρια). Τέλος αναπτύσουν θετική στάση για την έννοια της συνεργασίας (στα εικαστικά και γενικότερα) και επιδιώκουν να συμμετέχουν σε ομαδικές εικαστικές δραστηριότητες.

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 15 ΕΤΩΝ
Τα παιδιά εμπλέκονται σε δημιουργικές δράσεις και συνεργασίες, μέσα από τις οποίες προβάλλεται και μελετάται βιωματικά το θέμα «εγώ, εσύ, εμείς». Μέσα από τις συνεργατικές εικαστικές δράσεις τα παιδιά πειραματίζονται με υλικά και τεχνικές, έρχονται σε επαφή με έννοιες της εικαστικής γλώσσας, εμπλουτίζουν το εικαστικό τους λεξιλόγιο, και εκφράζουν συναισθήματα και απόψεις με εικαστικό τρόπο.
Με πτυχίο απο την Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου στη Μαρμαρογλυπτική, στη γλυπτική, στη ζωγραφική και το αρχιτεκτονικό σχέδιο, με Diploma of Higher education in Contemporary fine Art απο το Montfort University και τέλος με Bachelor in Fine Arts with Honors απο το Πανεπιστήμιο του Κέντ, και εκθέσεις ζωγραφικής σε πολύ σημαντικούς χώρους τέχνης  ( απο το 1999- 2015) τόσο στην Αγγλία όσο στη Ελλάδα και έχοντας δουλέψει με παιδιά (απο το 2005-2017)η  Νικη Γιαννίκου θα είναι κοντά μας για την εφαρμογή ενός πρωτοποριακού Workshop.

Event Information
 The Blender Gallery, Οδός Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10.00 – 19.00, Τετάρτη: 10.00 – 19.00, Πέμπτη: 10.00-19.00, Παρασκευή: 10.00-19.00, Σάββατο: 12.00-16.00 και Κυριακή: Κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ +30 213 0280597 info@theblendergallery.com     www.theblendergallery.com

 

 

 

Last modified: 25/10/2017