Νέοι καλλιτέχνες «συνομιλούν» με την ποίηση του Τίτου Πατρίκιου

Το Σπίτι της Κύπρου, υπό την αιγίδα του Γ´Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών, με διευθυντή τον Καθηγητή, Μάριο Σπηλιόπουλο, διοργανώνει έκθεση με θέμα, «ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ. ΤΙΤΟΣ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ», σε επιμέλεια και παρακολούθηση της Αν. Καθηγήτριας, Ερατούς Χατζησάββα. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 13 Ιουνίου.

Ορφέας Μπάτσιος

Είκοσι πέντε φοιτητές της ΑΣΚΤ συνομιλούν εικαστικά με την ποίηση του Τίτου Πατρίκιου. Οι φοιτητές διάβασαν ποίηση του Τίτου Πατρίκιου, συνομίλησαν προσωπικά μαζί του και καταθέτουν μια σύγχρονη πρόσληψη της προσωπικής βίωσης του έργου του. Τα έργα, εγκαταστάσεις, βίντεο και ζωγραφικά, παρακολουθούν την ποιητική του πορεία. Ο κάθε φοιτητής επέλεξε ένα ποίημα και επιχειρεί να το προσεγγίσει με τη δική του προσωπική εικαστική έκφραση. Τα έργα, αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα της ποίησης του Τίτου Πατρικίου και την επικοινωνία με τους νέους ανθρώπους.
Συμμετέχουν οι φοιτητές: Φίλιππος Αγγελάκης, Κωνσταντίνος Αγόρος, Αλέξανδρος Αλεκίδης, Λεοντία Καφφέ, Φίλιππος Κούτρικας, Στέφανος Κουτρούλης, Άγγελος Μεργές, Αθηνά Μισεγιάννη, Ορφέας Μπάτσιος, Κρίστι Μπουτσάι, Αγάπη Μυρσοδέλη Ελένη Νικολάου, Αναστασία-Ειρήνη Ντιούδη, Λυδία-Μαρία Ξύγγη, Κλεάνθης Πάγκαλος, Ντέπη Παυλίδου, Σοφία Σουλίωτη, Αθηνά Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνος Τσιτσίγκος, Δανάη Τσολάκη, Άγγελος Τσουκάτος, Λουσίν Φισντακτζιάν, Ευαγγελία-Ιουστίνη Φραγκιά, Ευστάθιος Φώτης, Πρόδρομος Χαραλαμπίδης.

Μαρία Λυδία Ξύγγη

Δανάη Τσολάκη

Ευστάθιος Φώτης

Αναστασία Ειρήνη Ντιούδη

Event Information
ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, Ξενοφώντος 2Α, 105 57 – Αθήνα
Εγκαίνια: 14 Μαΐου
Διάρκεια έκθεσης: 15 Μαΐου – 13 Ιουνίου 2019
Ώρες λειτουργίας:   Δευτέρα, Τετάρτη: 10.00 – 18.00 Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00 -15.00
Πληροφορίες: Τηλ. 210 37 34 934, fax 210 37 34 904 spiticy@otenet.gr

 

Last modified: 05/06/2019