Νέοι Έλληνες φωτογράφοι στο Athens Photo Festival

Ηλίας Λόης

Tο Athens Photo Festival είναι ένα από τα πέντε παλαιότερα φεστιβάλ φωτογραφίας στον κόσμο μπαίνοντας στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του. Και φέτος παρουσιάζεται στο Μουσείο Μπενάκη – Πειραιώς από τον Ιούνιο ως το τέλος Ιουλίου. Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, το Φεστιβάλ επικεντρώνεται με διάθεση διερευνητική και κριτική στα ζητήματα και τους προβληματισμούς της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας και του οπτικού πολιτισμού.

Κωνσταντίνος Γδοντάκης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκθέσεις φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από διαφορετικές χώρες καθώς και ένα σύνολο δράσεων -προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή.

15 Έλληνες Φωτογράφοι

Η έκθεση Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι επιχειρεί να συμβάλλει στην προσπάθεια των νέων καλλιτεχνών για πρόσβαση στον εικαστικό χώρο και να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή Ελλήνων δημιουργών ηλικίας έως και 35 ετών.

Σπύρος Σουέρεφ

Στη φετινή έκθεση παρουσιάζονται δεκαπέντε φωτογραφικές εργασίες νέων και πολλά υποσχόμενων δημιουργών, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 500 προτάσεις. Ετερόκλητα στοιχεία και διαφορετικές προσεγγίσεις διασταυρώνονται, αντανακλώντας τη «φρεσκάδα» της σύγχρονης οπτικής.

Νατάσσα Καντεμίρη

Αρχική εικόνα: Εύα Μπεσλεμέ

Event Information
Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138
Εγκαίνια:Τετάρτη, 6 Ιουνίου
Διάρκεια: Διάρκεια 6 Ιουνίου – 29 Ιουλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη & Κυριακή 10.00-18.00, Παρασκευή & Σάββατο 10.00-22.00
Πληροφορίες: Tηλ. 210 9211 750contact@photofestival.gr press@photofestival.gr

Κλαύδια Μπαλαμπανίδου

Μιχάλης Αλμυρούδης

Κατερίνα Χατζηδημητρίου

Ιωάννα Σακελλαράκη

Ιουστίνη Δρακουλάκου

Ηλίας Λιατσόπουλος

Δημήτρης Κεχρής

Maria Lumibao Hernandez

Αλεξάνδρα Ριμπά

Γιάννης Μανώλης

 

 

 

 

Last modified: 11/07/2018