Νέα αίθουσα τέχνης στο Μαρούσι

Με έκθεση της Μαίρης Ρουσιώτη εγκαινιάζεται ο νέος χώρος  τέχνης και πολιτισμού POW WOW στο Μαρούσι. Πρόκειται για έναν εκθεσιακό χώρο που επιθυμεί να φέρει στα προάστια την ατμόσφαιρα και την αισθητική του κέντρου σε ένα πλαίσιο αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και της τέχνης. Οι δημιουργοί του χώρου οραματίζονται, μέσα από δράσεις που έχουν βιωματικό χαρακτήρα και αξιοποιώντας την συλλειτουργία της τέχνης ως μέσο, να δημιουργηθεί ένας χώρος ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης, με στόχο την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας.
Προσφέρεται η δυνατότητα σε γονείς που αγαπούν την τέχνη, να έχουν έναν χώρο συνάντησης που να μπορούν να νιώθουν άνετα φέρνοντας και τα παιδιά τους. Ο χώρος είναι έτσι διαμορφωμένος που είναι φιλικός προς τα παιδιά. Επίσης υπάρχουν δράσεις για παιδιά που σχετίζονται με την τέχνη έχοντας έτσι από πολύ μικρή ηλικία μια πρώτη επαφή με τις τέχνες δημιουργώντας στο άτομο μια οικειότητα με το χώρο.
Το όνομα του χώρου, POW WOW, είναι όρος δανεισμένος από τους Ινδιάνους και αναφέρεται σε μια κοινωνική συγκέντρωση στην οποία λαμβάνουν μέρος πολλές διαφορετικές κοινότητες των αυτοχθόνων Αμερικανικών φυλών. Ένα σύγχρονο pow wow θα μπορούσε να είναι ένα είδος εκδήλωσης για τους ανθρώπους όλου του κόσμου, για να συναντηθούν και να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να κοινωνικοποιηθούν  και να τιμήσουν τους πολιτισμούς τους!
ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται στο νέο χώρο.
Η καινούργια αυτή δουλειά της  Μαίρης Ρουσιώτη ξεκίνησε ταυτόχρονα με τη δημιουργία του POW WOW. Πρόκειται ουσιαστικά για έργα που έγιναν για το συγκεκριμένο χώρο. Μια καταγραφή της όλης  διαδικασίας μεταμόρφωσης του χώρου, στην οποία αποτυπώνονται  όλα τα στάδια της δημιουργίας, της πίεσης, της χαράς, της προσμονής, και του άγχους για το καινούργιο όπως τα βίωσε η ίδια. Ορισμένα έργα είναι φτιαγμένα και από υλικά που αφαιρέθηκαν στην διάρκεια της ανακαίνισης, όπως παλιά πλακάκια. Τα υλικά που χρησιμοποίησε είναι σπρέι, μαρκαδόροι και ακρυλικά χρώματα πάνω σε μουσαμά και σε πλακάκια.
Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο τίτλος ΚΑΠΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ αναφέρεται στην αβεβαιότητα που ζούμε όταν βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο της ζωή μας. Που κάτι αλλάζει το νιώθουμε, το βιώνουμε αλλά ακόμα δεν μπορούμε να το δούμε. Ανάμεσα στο καινούργιο και στο παλιό…στο οικείο και το άγνωστο… Κάπου ανάμεσα στη δουλειά, την μητρότητα και τη Μαίρη…».

Event Information
POW WOW Γράμμου 30, 15124 Μαρούσι
Εγκαίνια: Σάββατο 2 Ιουνίου, 18.30
Διάρκεια Έκθεσης: 2 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Σάββατο, κατόπιν Ραντεβού
Πληροφορίες: powwow.culture@gmail.com, http://www.powwow.gr,  Http://www.roussiotimaria.com
Είσοδος Ελεύθερη

Last modified: 31/05/2018