Μιλένα Δημητροκάλλη, τα χρώματα που μας μαγεύουν

Η θάλασσα, ο ουρανός, όλη η μαγεία όταν τα χρώματα της θάλασσας συναντούν τα χρώματα του ουρανού κυριαρχούν στη νέα ατομική έκθεση που παρουσιάζει η Μιλένα Δημητροκάλλη στην Πάρο. Η έκθεση με τίτλο «Hues of Skies and Seas» διαρκεί από τις 15 Ιουλίου ως τις 3 Αυγούστου και φιλοξενείται στο χώρο «Two’s» στη Νάουσα της Πάρου.
Η καλλιτέχνιδα γράφει για την έκθεση της: «Ουρανός. Αποχρώσεις του μπλε που μαγνητίζουν το βλέμμα και γαληνεύουν την ψυχή.  Από το γαλανό της ημέρας έως το βαθύ μπλε της νύχτας. Θάλασσα. Παιχνίδι με τα χρώματα του ουρανού.  Άλλοτε αγριεμένη κι άλλοτε γαλήνια. Πάντοτε όμως επιβλητική και γοητευτική, χαρίζει εσωτερική αρμονία και συναισθηματική ελευθερία. Χρυσαφένιες και βαθυκόκκινες αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος βυθίζουν στοχαστικά τη ματιά στον απέραντο ορίζοντα. Χρωματισμοί και αποχρώσεις, τόσο σοφά εναρμονισμένα από τη φύση, που υπερβαίνουν κάθε φαντασία. Ουρανός και θάλασσα.  Ένας ζωντανός ζωγραφικός καμβάς που μαγεύει».
Η Μιλένα Δημητροκάλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971.  Σπούδασε Οικονομικά με μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο, ολοκλήρωσε κύκλο μαθημάτων στη Φιλοσοφία του Νου και παρακολούθησε διετές πρόγραμμα μαθημάτων Σχεδίου και Ζωγραφικής στην Αθήνα με τη ζωγράφο Μαριέλα Κωνσταντινίδου.
Από το 2011 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική έχοντας παρουσιάσει τη δουλειά της σε επτά ατομικές και πάνω από πενήντα ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί  και διοργανώσεις σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2013 απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό τέχνης Mitteleuropa Prix International Art Prize από τη γκαλερί Ufofabrik στην Ιταλία.

Event Information
TWO’S, Νάουσα, Πάρος,
Εγκαίνια: Κυριακή 15 Ιουλίου, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιουλίου – 5 Αυγούστου 2018
‘Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 10.00 -22.00
Τ: 22843 00977,  www.twos.gr
www.milenadimitrokallis.com

 

Last modified: 17/07/2018