Μαριάννα Λούρμπα: Με εικόνες του Αιγαίου στην Τοσκάνη

Η Ελληνίδα εικαστικός  Μαριάννα Λούρμπα είναι μία από τους καλλιτέχνες που παρουσιάζουν ατομική έκθεση σε ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ στην Τοσκάνη της Ιταλίας.
Καθηγητής φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Urbino ISA, Antonio Manta (α’ Παγκόσμιο βραβείο) εγκαινιάζει το νέο του εργαστήριο στο Αrezzo της Τοσκάνης και με την ευκαιρία αυτή προσκάλεσε να παρουσιάσουν στο εργαστήριο ατομικές εκθέσεις οι καλλιτέχνες Luca Anzalone – Paolo Pagni και η Μαριάννα Λούρμπα που συμμετέχει με την έκθεση Nero#νερό.
Σχετικά με την έκθεση της η καλλιτέχνιδα σημειώνει:

Nero#νερό

Μια λέξη, δύο έννοιες, δύο χρώματα….πόσο μοιάζουν και πόση αντίθεση κρύβουν! Η φωτογραφία γίνεται πρόσχημα για να παρατηρήσουμε το κόσμο γύρω μας, αναζητώντας γεωμετρικές φόρμες, προοπτικές και τονικές εντάσεις. Φυσικά και τεχνητά στοιχεία, όταν απομονώνονται από το φακό, ανασυνθέτουν ένα νέο σκηνικό αποκαλύπτοντάς μας οπτικές σε απόλυτη γεωμετρία και αρμονία με τη φαντασία, και αναπτύσσουν ένα παιχνίδι οφθαλμαπάτης μεταξύ του πραγματικού και του ιδεατού.
Στατικά στοιχεία της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής, της ζωγραφικής, όπου το λευκό, το μπλέ και το μαύρο πάντα παρόν φιλοξενούν και φιλοξενούνται, συνθέτουν ένα μοτίβο φυσικής μυσταγωγίας.
Εικόνες από ταξίδια στο Αιγαίο, χρησιμοποιώντας τη δύναμη του φακού, παίζουν με τη γεωμετρία και την προοπτική, αποκαλύπτοντάς μας μια διαφορετική όψη της αρχιτεκτονικής και της απεραντοσύνης του γαλάζιου που αγκαλιάζει τα πάντα.
Το Nero#νερό ταξιδεύει στην Ιταλία για να σμίξει σε μια πολύμορφη έκθεση φωτογραφίας.

 

 

Last modified: 19/09/2018