Μαρία Πωπ – Alexander Barkoff: «Τόποι εφήμεροι, τόποι ιστορικοί»

Η Γκαλερί Έρση παρουσιάζει την έκθεση «Τόποι εφήμεροι, τόποι ιστορικοί» με έργα της Μαρίας Πωπ και του Αlexander Barkoff. Δυο καλλιτέχνες, δυο οδοιπόροι ζωγράφοι που αγάπησαν τους ιστορικούς τόπους της Αθήνας, ζωγράφοι που συνέθεσαν την εφήμερη όψη της με τη διαχρονική της παρουσία. Διάρκεια έκθεσης από τις 18 Απριλίου έως τις 25 Μαΐου.

Μαρία Πωπ

Ο Δημήτρης Παπαστάμος γράφει για τη Μαρία Πωπ: «Στις μέρες μας που η καταστροφή ή η αλλοίωση των λιγότερο εντυπωσιακών καταλοίπων του παρελθόντος  προχωρεί  με ταχύ ρυθμό, ενώ η μόλυνση και η σύγχρονη τεχνολογία παίζουν αναπόφευκτα το ρόλο τους  σ΄ αυτό, η περιπλάνηση μέσα σε γραφικά δρομάκια και γειτονιές, η ανάπαυλα σε κάποιο παλιό καφενείο και γενικά η αναπόληση ενός άλλου πιο ήρεμου τρόπου ζωής μέσα από τις ζωγραφιές της Μαρίας Πωπ αποκτά μια άλλη άγνωστη στους νέους , ονειρική για τους παλιούς  διάσταση, που προξενεί όμως μια γνήσια συγκίνηση σε όλους».
Για τον Αlexander Barkoff (αρχική εικόνα) ο Αντώνης Κωτίδης γράφει: «Ο Alexander Barkoff είναι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης που ανήγαγε την ακουαρέλα στο κύριο εκφραστικό του μέσο. Η ζωγραφική του έχει ένα μεγάλο ανθρωπολογικό ενδιαφέρον καθώς αποτύπωσε σκηνές από τη ζωή στους δρόμους μιας Αθήνας που δεν υπάρχει πια. Η έμπνευση του παραμένει σταθερά, ο άνθρωπος στον αστικό χώρο και σε αυτή την επιλογή του κυριολεκτικά δεν έχει τον όμοιο του στην ελληνική ζωγραφική της εποχής του».

Event Information
Γκαλερί Έρση, Κλεομένους 4 – Κολωνάκι
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 18 Απριλίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 18 Απριλίου – 25 Μαΐου  2019
Ώρες λειτουργίας׃ Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 17.00 – 20.00, Σάββατο 11.00 – 14.30, Κυριακή κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ.-Φαξ:2107220231 galersi@ath.forthnet.gr   galleryersi@gmail.com , www.ersi.gr

Last modified: 18/04/2019