Μίλτος Σκούρας: Εναλλακτική και «κινηματογραφική» πρόσληψη της ζωής 

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση του Μίλτου Σκούρα «Border Line». Η έκθεση διαρκεί από τις 27 Σεπτεμβρίου ως τις 26 Οκτωβρίου.
Ο ιστορικός Τέχνης Γιάννης Μπόλης αναφέρει: «Η ενότητα έργων Border Line εξελίσσει και διευρύνει τη μέχρι τώρα θεματική της ζωγραφικής του Μίλτου Σκούρα, επιβεβαιώνοντας, ταυτόχρονα, τις ιδιαίτερες σχεδιαστικές και συνθετικές, αισθητικές και χρωματικές της ποιότητες.

Λάδι σε καμβά, 85×200 εκ.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Μίλτος Σκούρας επεξεργάζεται πλαστικά και προσεγγίζει νοηματικά τα θέματά του, καταδεικνύει μια συνειδητή προσπάθεια να απομακρυνθεί από την σχεδόν φωτογραφική απόδοσή τους προς μια διαφορετική αντίληψη θέασης και ερμηνείας τους· και ταυτόχρονα, μέσα από την ισχυρή εντύπωση του συγκεκριμένου, αναδύεται η αίσθηση της μελαγχολίας, η ονειρική μεταγραφή, η σταδιακή καταβύθιση στην επικράτεια του υποσυνείδητου, η δήλωση της απουσίας· διαφαίνεται η εμμονή της αποκάλυψης αυτού που βρίσκεται κρυμμένο πίσω από την επιφάνεια, η μυστηριώδης δύναμη, η αμφισημία και οι συμβολισμοί της εικόνας, η εσωτερική ένταση κάτω από τη φαινομενική ηρεμία, η προσπάθεια μετάπλασης της πραγματικότητας σε ευθεία αντιστοιχία με μνημονικές ανακλήσεις, συναισθηματικές και ψυχικές λειτουργίες, και βιωματικές καταστάσεις.

Λάδι σε καμβά, 85x200cm

Η ζωγραφική του Μίλτου Σκούρα, διερευνά και επεκτείνει τις δυνατότητες και τα όρια της αναπαράστασης, επικαλείται μια βαθύτερη επικοινωνία, συστήνει μια διαφορετική, εξόχως ενδιαφέρουσα, εναλλακτική και «κινηματογραφική» πρόσληψη της ζωής και του κόσμου. Και στο σημείο αυτό εντοπίζεται η πρωτοτυπία και η ιδιαιτερότητα, η γοητεία και η έλξη της».

Λάδι σε καμβά, 20×20 cm

Event Information
Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα
Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 27 Σεπτεμβρίου – 26 Οκτωβρίου 2019
Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα 11.00 – 16.00, Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 11.00 – 20.00, Τετάρτη – Σάββατο 11.00 – 16.00 Δευτέρα Κλειστά

 

 

Last modified: 04/10/2019