Λαβύρινθος, 2η Μπιενάλε, Μουντάδος, Τήνος

Stéphanie Jacques

Το θέμα του λαβυρίνθου προέκυψε από το σχέδιο των διαδρομών που δημιουργούν τα σοκάκια στα κυκλαδίτικα χωριά. Συνήθως, είναι ελικοειδείς διαδρομές που τονίζονται από παρακάμψεις, αλλαγές πορείας και αδιέξοδα, αναγκάζοντας αυτόν που τα διασχίζει να επιβραδύνει, να σταματήσει. Αντίθετα από την κοινή ιδέα, ο λαβύρινθος δεν είναι δαιδαλώδης: δεν είναι τόπος που χάνεσαι, αλλά τόπος ανακάλυψης! Μεταφορά της πορείας που ακολουθείται σε κάθε αναζήτηση ενός άγνωστου μέλλοντος, αντικείμενο ατελείωτης διερώτησης για τις επιλογές που είναι να γίνουν, για την πορεία που είναι να ακολουθηθεί, προσφέρει μια συμβολική εικόνα της ανθρώπινης ψυχής, σε όλη της την περιπλοκότητα, σε όλο της τον πλούτο.

Francois Huon

Σε αυτούς τους ταραγμένους και αβέβαιους καιρούς, είμαστε και πάλι στην αναζήτηση μιας διαδρομής. Είμαστε ξανά σ’ αυτό το λαβύρινθο,  αντιμέτωποι με την ιδέα του εσωτερικού ταξιδιού που καθένας από εμάς ακολουθεί, αντιμέτωποι με τους δισταγμούς του, τις στάσεις του, τις επιλογές του.  Είναι η ανακάλυψη αυτού του λαβυρίνθου, καθώς επίσης το ταξίδι στο βάθος του εαυτού, που η Μπιενάλε του Μουντάδου μας προτείνει να κάνουμε.
Γι’ αυτή τη δεύτερη διοργάνωση, 9 καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν ένα έργο που εμπνεύστηκαν ειδικά για το γεγονός. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: François HUON (B/FR), Stéphanie JACQUES (B), Denis DE RUDDER (B/FR), Νικόλας Κοζάκης (B/GR), Vincent GAGLIARDI (FR/I), Dany DANINO (B/ISR), Sonia ANICETO (P), Mehmet AYDOGDU (B/TR), Λευτέρης Τάπας (CY) και ο Γάλλος καλλιτέχνης της Street Art  LATLAS, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα δημιουργήσει ένα έργο στο δρόμο, σε μια περφόρμανς που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα των εγκαινίων Επιμέλεια  έκθεσης: Mireille LIENARD (B), Σκηνογραφία: Philippe FRAISSE (FR)

Nicolas Kozakis

Αρχική εικόνα: BEAUBOURG PARIS L’Atlas ©PASCALE GRANEL

Event Information

2η Μπιενάλε, Μουντάδος
, Τήνος
Εγκαίνια: Σάββατο 22 Ιουλίου, 18.30
Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουλίου – 22 Αυγούστου 2017
http://www.tinostoday.gr/2017/06/2-biennale.html

 

 

Last modified: 21/07/2017